WarRoom

News Of The Day: Romney blundert, de terugkeer van de glitterbom, Donald Trump is back

02-02-2012 09:00

De kandidaten en campagnemedewerkers zouden voor het eerst sinds Kerst een rustigere tijd tegemoet zien na een hectische maand januari. Maar bij Team Romney was er geen tijd voor rust dankzij een blunder van Romney.

Romney zegt niet te geven om de armen
Op een dag die in het teken had moeten staan van zijn grote overwinning in Florida, maakte Romney een grote verbale uitglijder. In een CNN interview sprak hij de volgende woorden uit: “I’m not concerned about the very poor”. De context maakt de woorden minder vernietigend. Desalniettemin, het geeft de Democraten in het najaar nog een soundbite dat ze kunnen afspelen om het beeld te bekrachtigen dat Romney een rijke man is die zich niet kan inleven in de gewone Amerikaan. De campagnemanager van Obama verspilde dan ook geen tijd en maakte er een punt van op Twitter. Gingrich volgde snel, net zoals veel andere conservatieven. Zoals Politico laat zien, dit is niet de eerste keer dat Romney een dergelijke blunder maakt (“I like being able to fire people”). Opvallend: Ron Paul nam het op voor Romney.

Romney krijgt beveiliging van de Secret Service
Meer publiek bij speeches is een goed teken voor een presidentskandidaat maar het brengt ook nieuwe veiligheidseisen met zich mee. Om te zorgen voor zijn veiligheid zal Romney beveiliging krijgen van de Secret Service, de organisatie die ook de president beveiligt. De campagne vroeg hier gisteren om. Op dezelfde dag kreeg hij een glitterbom over zich heen van homorechtenactivisten, iets dat Gingrich ook al eerder overkwam (BEELD).

http://www.youtube.com/watch?v=W8Vt8Tbz10w

Kort Nieuws: 

  • Michelle Bachmann zegt geen plannen te hebben om haar steun uit te spreken voor Romney. Eerder waren er geruchten dat haar staf met die van Romney sprak over een endorsement.
  • Rick Santorum valt Gingrich aan. Hij zegt dat de resultaten in Florida laten zien dat Gingrich niet in staat is om de partij achter zijn kandidatuur te krijgen.
  • Kan je geen baan vinden? Vraag het aan Obama. Tijdens een Google+ online townhall bood Obama aan om het c.v. te bekijken van de man van een vragensteller die moeite had een baan te vinden. De vrouw weet nog niet of ze op Obama stemt.

Donald Trump kondigt een “belangrijke mededeling” aan
Niemand doet zelfpromotie beter dan Donald Trump. Gisteravond laat kondigde hij aan vandaag om 21.30 Nederlandse tijd een belangrijke aankondiging te doen aangaande de strijd om het presidentschap. Er is speculatie dat hij Romney zijn steun zal toezeggen, iets dat hij eerder deze week nog weigerde te doen toen hij bij Good Morning America te gast was. Tot zijn mededeling is alles slechts speculatie. En dat is precies wat Trump wil dat wij doen: heel veel speculeren over hem.

In de WarRooms News Of The Day krijg je van maandag tot zaterdag een selectie van het laatste US elections 2012 nieuws.