ThePostOnline

5 dingen die beter zijn dan zeiken over het weer

03-02-2012 16:30

“Het is vrijdag, schrijf eens iets LEUKS!” Ehm, okay. Misschien geen slecht idee gezien de volksstammen die momenteel de al dan niet sociale media volhuilen met gemiemel over het weer. Het heet winter mensen. Het schijnt dat sneeuw en ijs daar weleens bij horen. Keep your pants on, skibroek eroverheen en gaan met je kadaver. Zeiken over het weer is als potloodventen op een nudistencamping, volslagen zinloos en voor niemand leuk. Nu is er an sich totaal niks mis met zinloos vrijdagmiddagvermaak, maar als u nog een keer de no shit Sherlock; “Het sneeuwt!” de wereld in trut, dan kan het zijn dat er iemand een pisgele Slush Puppie door uw strot ramt. Wij moedigen dat soort gedrag natuurlijk niet aan, maar mits de dader een moeilijke jeugd gehad heeft zouden we het best begrijpen. Beter nog verdrijft u de tijd met een van de hoogstvermakelijke alternatieven die wij hieronder voor u op een rijtje hebben gezet.

  1. Schadenfreude: Volkssport numero uno. Stoeltje voor het raam, biertje in je hand, bakje nootjes op schoot en gratis heel hard lachen om al die mensen die hun vrijdagavond op de eerste hulp gaan slijten. Lollig muziekje en “Boing, wah wah!” -geluiden erbij en u bent net zo cool als de side kick van Edwin Evers (niet heel).
  2. Liefde: Misschien heeft u normaal niet zo veel geluk wat betreft de jacht op bedpartners, maar wees eens creatief en laat het weer uw wing man zijn. De “Vind je dit ook naar chloroform ruiken?”-truc werkt al jaren niet meer in de Randstad, maar met een plantenspuit en een stuk stoep komt u ook een heel eind. Gewoon wachten totdat er iets smakelijks uitglijdt, van de weg afschrapen en mee naar huis nemen. Zie voor meer inspiratie de film ‘Misery’.
  3. Literatuur: Verbeter uw geestelijke zelf en neem eens een boek ter hand. Geen lastige pop ups of schreeuwerige banners en nul kans dat u de tijd vergeet op YouPorn. Toevallig is er vandaag een prachtig exemplaar uitgekomen in de vorm van ‘Henk, Ingrid en Alexander’. Badineren is ook een vak en dit boek vormt een deskundige how to guide, door niemand minder dan democratiecoach en onderbuikhealer Alexander “het gaat niet om mij, maar stiekem wel” Pechthold.
  4. Interactie: We zijn allemaal wel eens eenzaam, daarom is het belangrijk om regelmatig contact te maken met uw medemens. Nietsvermoedende buren en eenzame bejaarden zijn goede gesprekspartners, daar zij niet zo snel zullen durven of kunnen wegrennen als u weer eens een fascinerend verhaal over navelpluis afsteekt. Wees zelfverzekerd en laat u niet ontmoedigen door eventuele angstige blikken of tranen.
  5. Medicatie: Neem een borrel. Neem er twee. Verken uw grenzen en de inhoud van uw medicijnkastje. Verruim uw geest met chemische assistentie of neem ouderwets plaats aan de toog van een corpulente en getattooeerde vrouw van middelbare leeftijd. Vlucht! De werkelijkheid is betrekkelijk en even eindig als de schoonheid van de roes. Bent u geheelonthouder dan kunt u auto-erotische asfyxie proberen, dat schijnt ook de feestvreugde te verhogen. Omdat u het waard bent.

Joyce Brekelmans doet wel vaker een beetje raar op vrijdagmiddag, vooral als de wereld plotseling in een aflevering van ‘Funniest Home Videos – The White Edition’ is veranderd.