Kijkbuiskansen: ZZP’er in de KVK-val en MTV comedy over hipsters in New York

03-02-2012 18:04

VARA’s Ombudsman, NLD2, 20.55 uur – Twee weken geleden schreef cabaretière Katinka Polderman een column in dagblad Spitsover haar strijd met de Kamer van Koophandel. Als zzp’er is ze verplicht zich daar in te schrijven. Maar als ze dat doet is haar privéadres online zichtbaar voor ‘Jan, alleman en erger’. Dat wil ze niet. En zij is niet de enige zzp’er die hier een probleem mee heeft. Kunstenares Tinkebell en publiciste Karin Spaink delen de kritiek van Polderman. En na een twitteroproep van Vara Ombudsman Pieter Hilhorst stroomden nog veel meer klachten binnen. En dus toog hij mét Katinka Polderman naar de Kamer van Koophandel met de vraag of het echt niet anders kan…

This boy’s life, RTL8, 20.30 uur – Familiefilm voor deze koude winteravond met een piepjonge Leonardo DiCrapio. Zijn alcoholistische stiefvader Robert DeNiro probeert van hem een echte vent te maken. Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van schrijver Tobias Wolff. Aanrader want verder is er weinig leuks op de buis. Ervan uitgaande dat u vanavond niet nog steeds in een ingesneeuwde trein verkeert.

Wat Pauw en Witteman (NL1/23.00 uur) vanavond doen is nog onduidelijk. Wij vermoeden Alexander Pechtold over zijn nieuwe boek en iets met sneeuw. En het is nog maar de vraag of er publiek, de redactie is al de hele dag wanhopig aan het smeken of u langs wilt komen. Sneeuw maakt meer kapot dan je lief is.

Online: nieuwe hipsterserie

Gisteren begon op MTV de komedieserie I Just Want My Pants Back, gebaseerd op de gelijknamige roman van David J. Rosen. Geheel in MTV-stijl probeert de serie de hipster-vibe in New York te vatten. Dit doen ze door spitsvondige dialogen, mooie mensen en een vette soundtrack. De show richt zich duidelijk op de wat coolere twintigers. In augustus is de pilot al uitgezonden, nu de start serie echt. Download hier.

Vers: 30 Rock S06E05. Archer S03E03. The Firm S01E06. Jersey Shore S05E05. Parks & Recreation S04E14. The Big Bang Theory S05E15. The Vampire Diaries S03E13.

The Daily Show: Jon verbaast zich dat Donald Trump Mitt Romney steunt. John Hodgeman legt uit dat de armen snel in het spoor van de rijken zullen treden. Speciaal verslaggever Aasif Mandvi duikt in Florida’s wetgeving waar mensen in de bijstand zich op drugs moeten laten testen. De gast is arts David Agus die een eind wil maken aan ziekte.

The Colbert Report: Groundhog Day! Er zijn 22 miljardairs die kiezen wie er president wordt. Stephen onthult de grootste donors van zijn Super PAC. Christiane Amanpour is te gast en kletst over Iran.