WarRoom

Livestream Alert: Missouri primary, Colorado en Minnesota caucusses

07-02-2012 16:00

Er zijn vandaag geen gedelegeerden te behalen voor de Republikeinse presidentskandidaten. Missouri, Colorado en Minnesota houden verkiezingen, maar bij alledrie zijn de uitslagen niet bindend. De primary van Missouri is goed beschouwd slechts een voormeting voor hun caucus in maart. Toch gaan de campaign watchers kijken, want er valt wel degelijk wat te verdienen: momentum. En alle drie de staten zullen battle ground staten zijn in de algemene verkiezingen tegen Obama. Voorbeschouwingen vind je hier, hier en hier.

Waar gaan we kijken?
Het leukste is om de uitslagen te volgen bij CNN  in hun Election Center met  ‘Magic Wall’, ‘Polling Station’ en ‘Social Media Screen’. Allerhande statistieken worden op de kekke schermen voorbij ‘geflickt’: Wat stemmen vrouwen? Wat stemmen conservatieven? Wat stemmen middeninkomens?  CNN begint om 01.00 Nederlandse tijd met uitzenden, maar de complete uitslagen kan je pas tussen 02.00 en 04.00 verwachten.

Voor het rechtse geluid is kijken bij Fox News de moeite waard. Liveblogs en uitslagen zijn hier, hier, hier en hier te volgen en bij de collega’s van VerkiezingenVS.com. Als het goed is verzorgt @bertine83 een tweet verslag. Meekijken in het campagne hoofdkwartier van elke kandidaat kan hier. Er zijn in elk geval al twee feestjes te verwachten: bij Mitt Romney in Denver, Colorado en bij Rick Santorum in St. Charles, Missouri.