Kijkbuiskansen: Trouwpartijen, paragnosten en documentaire donderdag

09-02-2012 18:00

Het zesde zintuig – Plaats delict RTL 4, 21:30 – Net als kersvers Geenstijl-redactielid Annabel Nanninga zit u natuurlijk vanavond klaar voor een nieuw seizoen van Het Zesde Zintuig. Deze keer wordt het programma gepresenteerd door oud-soapie Lieke van Lexmond. (Erotisch Kapitaal linkje) In deze versie van het programma gaan paragnosten en andere helder voelenden op zoek naar de verborgen waarheid achter oude moordzaken. De altijd nuchtere Lexmond vindt het extra spannend dat ze in de voetsporen van een kijkcijferkanon als Beau van Erven Dorens mag treden, op zich een niet onredelijke spanning, denken wij zo.

Four weddings and a funeral, Net 5, 20:30 – Zwijmelen kan vanavond bij Hugh Grant, die in de film die zijn doorbraak betekende eigenlijk een heel mooie rol speelde. Zijn de latere Grant films misschien over-the-top cliché Valentijnsdag voer, Four Weddings and a Funeral heeft nog de juiste mix aan droge humor, romance en sterrencast om een veel breder publiek dan slechts bakvissen aan te spreken. In four weddings spelen verder grote namen als Rowan Atkinson, Andie Macdowell en John Hannah.

Online: documentaire donderdag

Het thema deze week is perspectiefwisseling.

De Slag Om Nederland ging deze week over gemeentes die ook graag een paleisje laten bouwen. De prangende vraag is ook hier: waarom nieuw bouwen als bestaande gebouwen aan de eisen voldoen? Teun en zijn vrienden laten zien hoe gemeentes creatief boekhouden tot kunst hebben gemaakt en hoe Tafeltje Dekje (a 3500 euro per jaar) moet sneuvelen, terwijl 20 miljoen zo uit een hoge hoed wordt getoverd.

About A Son is een visueel essay over Kurt Cobain. Fotomateriaal wordt gecombineerd met interviewaudio verzameld door muziekjournalist Michael Azerrad. Het resultaat is een andere manier van portretteren die we gewend zijn. We horen Kurt zelf vertellen over zijn jeugd, zijn muziek en natuurlijk zijn faam.

Dodelijk Dilemma is een Holland-doc over euthanasie. Er is veel aandacht geweest voor het patientenperspectief, maar hoe zit het met de artsen? Hoe bepaal je wanneer de grens van een aanvaardbaar leven is bereikt? Gaan artsen na het overlijden van de patiënt door een rouwproces? En welke impact heeft euthanasie op hun privéleven?

Vers: The Middle S03E15. Modern Family S03E14. The Office S08E14.

The Daily Show en The Colbert Report zijn een weekje weg.