Kijkbuiskansen: Beau op een eiland en The Walking Dead is weer begonnen

13-02-2012 18:00

Tegenlicht: Goldman Sachs en de vernietiging van Griekenland, NED2, 21:00 uur – Regisseur Alexander Oey onderzocht wat precies de rol is van de beruchte bank Goldman Sachs bij de financiële ineenstorting van Griekenland. In de programma-omschrijving wordt beweerd dat de bank Griekenland verregaand hielp met schimmige constructies om leningen lager te doen uitvallen, dat het land zodoende kon deelnemen aan de euro en dat dit Goldman Sachs miljarden heeft opgeleverd. Zo geframed is het natuurlijk niet de schuld van de Griekse overheid of de mentaliteit van de bevolking, maar puur en alleen van een kwaadaardige buitenlandse bank die er baat bij had dat het land zich dieper en dieper in de schulden stak. Ach ja, mensen zullen eens zelf verantwoordelijk zijn voor de ellende die ze veroorzaken. Bij de VPRO, uiteraard.

De wereld van Beau, SBS6, 20:30 uur – Wat een gekkie is het toch, die Beau van Ervens Dorens. Hij stuitert al jaren van de ene flop naar de andere, maar blijft onvermoeid geloven in het succes van zijn ondernemingen. Een oudejaarsconferance, deelnemen aan de Elfstedentocht, het ene kansloze programma na het andere, Beau ziet er wel brood in. Vanavond in De Wereld van Beau denkt hij dat hij als een ware survivorman even kan overleven op een onbewoond eiland. In de trailer is te zien dat hij helemaal stuk gaat. Je moet het de beste man nageven, het is een doorzetter die alles aangaat en blijft proberen tot hij er bij neervalt. Eigenlijk best wel een held dus. Respect!

Online: The Walking Dead 

We hebben lang moeten wachten, maar AMC heeft eindelijk de uitzendingen van de geweldige zombieserie The Walking Dead hervat. In de aflevering van 27 november zagen we hoe held Rick werd getest in de ‘schuur-schiet-scene’ (geen spoiler). Hierboven een sneak peak van de nieuwste aflevering. Vanaf nu zijn de zombies er weer iedere week, tot de finale S02E13 op 18 maart. S02E08.

Ook leuk: The Jonathan Ross Show, met als gasten Denzel Washington, Keira Knightley, Tom Hardy en Dionne Warwick S02E06.

Verder vers: Californication S05E06. Family Guy S10E13. Napoleon Dynamite S01E04. Once Upon A Time S01E12.  Saturday Night Live S34E14. The Simpsons S23E13. Topgear S18E13.