Cult

MTV Awards ’12: tienermoeders en Real Life-dingen

13-02-2012 17:00

Gisteravond. De Grammy’s worden uitgereikt. Het is een heus spektakel met kekke optredens, prijswinnende muzikanten (1, 2), prijswinnende sukkels die per ongeluk ook een liedje hebben ingezongen en grote muzikale verrassingen. Kortom, De Grammy’s -waardevol of niet- draaiden weer om muziek. Muziek, muziek, muziek. Bij het lezen over- en kijken naar de uitreikingen van deze muziekprijzen vroeg ik me het volgende af: de MTV-Awards, hoe zullen die er dan dit jaar dan uit zien?

Want laat één ding duidelijk zijn, MTV draait om van alles, maar niet om muziek. NEIN! MTV draait tegenwoordig om tienermeisjes die íets te vroeg in de kut geneuqt werden met als gevolg dat ze nu íets te vroeg moeder zijn, om totaalzwakzinnigen waar toevallig een camera op gericht staat (“We noemen het Real Life!”) en de te dure zestiende verjaardag van verwaande kutsecreten.

Geeft niks. Veel mensen vinden MTV (eigenlijk gewoon ‘TV’) nog steeds leuk. Ik denk alleen wel dat de bijbehorende awardshow een tikkie anders in elkaar moet zitten vanaf nu. En om MTV een handje te helpen heb ik alvast een klein opzetje voor het avondprogramma in elkaar gedraaid. Het wordt -MTV, lees even mee- een a-vond van jewelste.

Crack
Zo zullen er die avond geen prijzen voor beste Videoclip, Album, Singel of Artiest uitgereikt worden, maar zal de focus geheel liggen op hetgeen MTV eigenlijk uitzendt. Juist, Real Life-tyfuszooi en incompetent tienergelul. Die avond zal bijvoorbeeld beginnen met het uitreiken van de Most Fucked Up Performance. Genomineerd waren alle individuen uit Jersey Shore. Snooky wint. Zij had sowieso al een ma-gis-trale avond, want ze waren teven genomineerd in de categorie Crack Potentials, samen met Miley Cyrus en de Olsen Twins. Helaas pindakaas voor Snooky, Miley ging er met de award vandoor. De mensen thuis bepalen, zo gaat dat nou eenmaal.

Hoer
De avond wordt vervolgd met de Spoiled Whore Award, kanshebbers zijn alle My Sweet 16-teefjes. Degene die wint zeikt over dat ze de award in het wit had willen hebben. Dan Best Teen Mom. Wie werd er het meest genaaid? En hoe? Wiens vent is ‘m gepeerd? Wie heeft tevens het minste geld en is uit huis gedonderd? Winnares is ene Susy. Ze is euforisch. “Nooit gedacht. Pa, ma, bedankt. Jason, bedankt (ze knipoogt, zaal lacht). Alle liefde voor m’n kleine, Giovanni.” We zien een karamelkleurige baby en de iets te dikke en bleke Susy mag op de foto met een voor ons onbekende meneer die tamelijk goed ballen in netjes kan gooien en daarom een groot huis heeft. MTV kwam bij hem thuis kijken en van alle meneren waar ze waren geweest had hij de best gevulde koelkast. Daarom krijgt ‘ie vanavond een prijs. Ze zijn allebei blij.

Lul(inzoon) 
De MTV Oeuvre Prijs gaat naar Kim Kardashian (nominaties; Kim Kardashian, Paris Hilton, Lindsey Lohan). “Want” zo begint Janice Dickinson die ‘m uit zal reiken, “wat Kim in de afgelopen jaren gepresteerd heeft is werkelijk waar ongekend. Onbekend ook, niemand weet namelijk echt wat zij doet. Behalve dat we haar allemaal op het internet de lul van die ene neger hebben zien zuigen en dat ze met Dinges Hoeheetie getrouwd was, die lange, en dat dat bijna korter duurde dan dat de pik van Justin Bieber lang is (zaal lacht). Bovendien heeft ze het helemaal zelf gedaan.”

Ik zou kijken.

CC foto: Kalumba 2009