Kijkbuiskansen: Boardwalk Empire en Cougar Town

15-02-2012 18:00

Boardwalk Empire, KETNET/Canvas, 20:40 uur – Een van de meest bekroonde en unaniem geprezen kwaliteitsseries van het afgelopen jaar is toch wel Boardwalk Empire. Met sterke acteurs als Steve Buscemi, Michael Pitt en Kelly Macdonald, een prachtige setting – Atlantic City ten tijde van de drooglegging, en scherpe verhaallijnen. Niet verrassend aangezien er een aantal schrijvers/producers van het even fantastische The Sopranos aan meewerken. ‘Nucky’ Thompson is een republikeinse politicus die zich verrijkt aan talloze vormen van corruptie, niet in de laatste plaats het kopen en distribueren van grote hoeveelheden drank. Met behulp van zijn knechtje Jimmy Darmody, door WO1 getraumatiseerd, probeert hij de absolute macht in New Jersey te krijgen, op de hielen gezeten door de droogleggingsagent en religieus-neuroticus Nelson van Alden. De serie kent een langzaam, ietwat stroef begin, maar weet na zo’n vier afleveringen de kijker volledig in z’n greep te krijgen. Bindende kijktip.

Online: Cougar Town

Gisteren is Cougar Town aan een nieuw seizoen begonnen. Cougars zijn al een tijdje in de mode: oudere vrouwen die het met jonge jongens doen. In Cougar Town speelt Friends’ Courtney Cox de gescheiden vrouw in de buitenwijk die nu met jonge mannen date. De eerste aflevering gaat natuurlijk over Valentijnsdag. Hoewel cougars hip zijn, is er weinig hips aan de serie. In deze aflevering schijnt zelfs een verloving in voor te komen.  S03E01.

Vers: Glee S03E13. Justified S03E05. New Girl S01E13. Parenthood S03E16. Shameless S09E07. Skins S06E04.

The Daily Show: Rick Santorum maakt zich zorgen om hoe mannen reageren op vrouwen in het leger. Leuke grappen over Fox News’ Liz Trotta die niet verbaasd is over verkrachte vrouwen in het leger, met commentaar van Samantha Bee (zie clip). Wist u dat… Time een andere cover heeft voor de VS met daarop alleen soft nieuws staat? Ricky Gervais is te gast.

The Colbert Report : Je verwacht het niet, maar de katholieken zijn tegen het anticonceptiemandaat. Een vrouw trouwt met een gebouw. Te gast is een meneer die een boek over de wetenschap van yoga schreef.

The Daily Show With Jon Stewart Mon – Thurs 11p / 10c
V-Jay Jay Day – Samantha Bee’s Apology
www.thedailyshow.com
Daily Show Full Episodes Political Humor & Satire Blog The Daily Show on Facebook