Kunst omdat het moet: praaltocht van Koers en Oogst

16-02-2012 17:10

Praaltocht van Koers en Oogst from See'd Productions on Vimeo.

Welvaartskunstenaar Daan Samson kreeg de uitnodiging het openingsspektakel te organiseren van de nieuwe Groningse kunsthal NP3.tmp. Het zelfbenoemde kunststerretje besloot de inwoners van Nederlands meest noordelijke stad op een gloedvolle praaltocht te trakteren. “Ik heb een groot aantal toonaangevende merken en bedrijven bereid gevonden offers te brengen ten bate van de kunst, de economie en mijn persoonlijke welzijn. Op nederige wijze wordt een corso aan begerenswaardige luxe artikelen door het stadscentrum bewogen. Het publiek langs de route zal zich vergapen aan robuuste bladblazers, Ferrari-rode buitenkeukens, sexy roeitrainers en kleurrijke wintersportdakkoffers.”

“Vanuit de stad Groningen is mijn ommegang fantastisch gefaciliteerd; met verkeersregelaars, EHBO-mensen en officiële vergunningen. In ruil daarvoor bied ik een parade vol verwachtingen, visueel aantrekkelijke rozenbladwerpsters en non-conformistische verheffingsprincipes”.
Daan Samsons praalwagens en verworvenheden zijn nog te zien t/m 14 april in kunstpand NP3.tmp te Groningen. Na afloop van de stoet én de expositie zullen alle commodity goods een permanente plek vinden binnen het Rotterdamse woonpand van de kunstenaar.