Kijkbuiskansen: De Apocalyps en Eastbound & Down

20-02-2012 18:00

NCRV Dokument: Voor de eeuwigheid, NED2, 22:55 uur – Pim is een religieuze meneer op leeftijd. Pim is ervan overtuigd dat het Einde der Tijden nabij is. Zijn enige oplossing is Jezus Christus. Pim legt aan zijn vrouw uit dat zij door de Heilige Geest een kind van God geworden is, maar zijn vrouw zegt tegen de camera “Wij begrijpen elkaar niet meer”. Nu vindt Pim zijn vrouw een ongelovige, en hij denkt dat zijn vrouw niet meer van hem houdt. Daarom moet zijn vrouw veel huilen. Pim niet. Pim moet vooral veel bidden, want de Ruiters van de Apocalyps zijn in aantocht. Dit is geen grapje. Dit is NCRV Dokument. Hedenavond.

Bloed, zweet en luxeproblemen, NED3, 21:00 uur – Sterk programma gebaseerd op het Engelse format waarin een aantal verschillende jongeren – meestal strontverwend – op reis gaan naar ontwikkelingslanden om daar rauwe arbeid te verrichten. Diensten van meer dan twaalf uur, slapen op een betonnen vloer of in een lemen hutje, kortom; werken in de meest erbarmelijke omstandigheden voor ons westerlingen, zodat wij niet te teveel hoeven te betalen voor ons voedsel en onze kleding. Het is jammer dat de deelnemers niet geslagen worden door een harteloze fabrieksbaas of boer, maar het moet natuurlijk wel gezellig blijven. Er is zelfs een ecologisch miepje bij dat even aan uitgemergelde Ethiopiërs uitlegt dat ze liever geen dierlijke producten eet, want niet moreel verantwoord enzo. Hilarisch dus.

Online: nieuw seizoen Eastbound & Down

Gisteren startte op HBO het derde seizoen van Eastbound & Down, een komedieserie die in Nederland op Comedy Central te zien is. Eastbound & Down gaat over een baseball-ster die aan het eind van zijn carrière noodgedwongen een baantje moet nemen als gymleraar op zijn oude middelbare school. De serie wordt geproduceerd door Will Ferrell en heeft dus dat soort humor: voor velen te flauw, voor anderen te grappig. S03E01.

Ook leuk: The Jonathan Ross Show, met als gasten John Hurt, Keith Lemon, Fearne Cotton, Holly Willoughby, Christina Ricci en LMFAO S02E07.

Verder vers: Californication S05E07. Family Guy S10E14. Napoleon Dynamite S01E05. Once Upon A Time S01E13. Saturday Night Live S34E15. The Simpsons S23E14. Topgear S18E04.