Kijkbuiskansen: Ragnar Axelsson en de opmars van Jersey

21-02-2012 18:00

AVRO Close Up: Fotograaf Rax – De laatste dagen van de Noordpool, NED2, 23:00 uur – Vanavond kijkt u of naar de samenvattingen van de Champions League, of naar onderhavig programma, want het is verder diepe treurnis op teevee. Degenen die van voetbal houden zullen in ieder geval niet kijken naar de documentaire over de IJslandse sterfotograaf Ragnar Axelsson. Als fotograaf heeft ‘Rax’, zoals hij zichzelf noemt, zich gespecialiseerd in gebieden als Groenland, Siberie, de Noordpool en de Faroer Eilanden. Op die verlaten en onherbergzame plekken brengt hij het liefst levenswijzen in kaart die op het punt staan uit te sterven. Dat deed hij al eerder in zijn boek Andlit Norðursins (Gezichten van het Noorden) en onlangs weer met Veiðimenn norðursins (De laatste dagen van de Noordpool). De documentaire die vanavond wordt uitgezonden behandelt de periode van 20 jaar die hij uittrok om de Noordpool en diens volkeren op de gevoelige plaat vast te leggen.

Online: de opmars van Jersey

Zoals we weten uit SouthPark S14E09 wordt Amerika overgenomen door New Jersey. Het succes van Jersey Shore werd gevolgd door de realityserie Jerseylicious. Het publiek krijgt er geen genoeg van, want deze show is gisteren aan maar liefst een vierde seizoen begonnen. Realitytelevisie gaat over klasse en een groot aantal kijkers kijkt om de lagere klasse te beschimpen. U doet dat in S04E01.

Vers: 2 Broke Girls S01E17. Alcatraz S0107. Gossip Girl S05E16. House S08E13. How I Met Your Mother S07E17. Little Mosque On The Prairie S06E07. Skins S06E05. Smash S01E03.

The Daily Show: Uiteraard aandacht voor de anticonceptiecommissie waar alleen mannen in zitten. De mannen van het best fucking news team buigen zich erover – in zwartwit. Te gast zijn twee auteurs over de duistere kant van Amerikaanse politiek.

The Colbert Report: Vorige week was Stephen er even niet en Stephen bespreekt alle roddels. Romney zet Donald Trump in om een kleurtje te krijgen. Te gast is romanschrijver Ann Patchett.