Kijkbuiskansen: The Truman Show en How To Grow A Planet

22-02-2012 18:00

The Truman Show, NET5, 20:30 uurThe Truman Show is een lichtvoetig, komisch drama van Peter Weir met in de hoofdrol Jim Carrey. Truman Burbank (Carrey) leidt een vrolijk en onbezorgd bestaan op een eiland als verzekeringsagent, tot hij op een dag aanwijzingen krijgt dat er iets niet helemaal klopt. Er dondert een studiolamp uit de ‘hemel’ en op de autoradio hoor hij plots allerlei regie-aanwzijzingen die zijn doen en laten betreffen. Langzaam wordt hij paranoïde: een paranoia die geheel terecht blijkt aangezien hij de hoofdpersoon is van een reality-soap. Al zijn vrienden, familie, zelfs zijn vrouw, blijken acteurs en zijn hele wereld een studioset. Er is hem zelfs watervrees aangeleerd zodat hij het eiland niet vrijwillig zal verlaten. Prachtige film met existentiële trekjes, uniek in zijn soort en een absolute aanrader voor wie hem nog niet heeft gezien.

Online: How To Grow A Planet

How To Grow A Planet is een BBC-reeks over het leven op aarde. Presentator prof.dr. Iain Stewart laat zien hoe de grootste veranderingen op onze planet gedreven zijn door plantenleven. Er zijn drie afleveringen: deel 1 over licht, deel 2 over bloemen en deel 3 over gras (ja echt!). Dit is alles wordt gebracht in uitstekende kwaliteit, met gave slow motion-effects en een spanningsopbouw. Download alles.

Vers: Glee S03E14. Justified S03E06. New Girl S01E14. Parenthood S03E17. Shameless S09E08. Skins S06E06. Tosh.O: S04E04.

The Daily Show: In Virginia moeten vrouwen die een abortus willen eerst een transvaginale echo ondergaan, maar ze worden niet gedwongen de echo te bekijken dus is het niet erg. Lewis Black over Whitney Houstons dood. Te gast is voormalig congreslid Russ Feingold.

The Colbert Report : Nancy Pelosi heeft Colbert en zijn SuperPAC aangevallen. Stephen doet de Emperor na en verandert de president in Darth Bama. Ultimate taser ball. Te gast is Robert Kagan, de buitenlandadviseur van Romney.