Kijkbuiskansen: The face that launched a thousand ships en mormonen dopen Anne Frank

24-02-2012 18:00

Troy, SBS6, 20.30 uur – The face that launch’d a thousand ships,” zo schreef Marlowe over Helena van Sparta. Het verhaal van de jonge prins Paris van Troje die verliefd werd op deze beeldschone Spartaanse koningin is een van de bekendere Griekse mythen. De epische verfilming uit 2004 van Wolfgang Petersen deed het wegens de grote hoeveelheid eye candy (Brad Pitt, Eric Bana, Orlando Bloom) goed bij de vrouwen, en wegens de epische gevechtsscènes (en Diane Kruger en Rose Byrne) goed bij de mannen. Goed, de film is misschien niet helemaal trouw gebleven aan het bronmateriaal en heeft de aantallen schepen en soldaten misschien een tikje overdreven, maar dat is uiteraard bijzaak. Want de film is gewoon episch.

Liar Liar, RTL5, 20.30 uur – Jim Carrey is een bijna pathologische leugenaar, maar door een verjaardagswens van zijn zoontje wordt hij gedwongen 24 uur de waarheid te spreken. De timing is mooi, aangezien de uitdrukking “liar, liar, pants on fire” regelmatig in de media gebezigd wordt vanwege Santorums leugens over Nederland. De film zelf is verder een vrij standaard Jim Carrey-film; hij mag gekke gezichten trekken en flauwe grapjes maken, maar het is dan ook vooral een feel-good movie voor op een rustige vrijdagavond.

Wat wordt er in de praatprogramma’s besproken? In DWDD (Ned3, 19.30 uur) schuift neuroloog Steven Laureys aan om nog maar eens te herhalen wat de Oostenrijkse arts vandaag vertelde over de gezondheidstoestand van Prins Friso. Later op de avond in Pauw & Witteman (Ned 3, 23.00 uur) komt EU-correspondent Martin Visser praten over de Eurocrisis, en zullen de broers Alfons en Adrie Kennis uitleggen hoe zij 3D-reconstructies van onze voorouders maakten.

Online: trailer voor Girls

In april komt HBO met alweer een nieuwe serie over New York. Girls gaat over vier jonge vrouwen die worstelen met relaties, werk en de stad. Klinkt als Sex & The City, maar dat schijnt het niet te zijn. Het is in ieder geval verfrissend dat de hoofdrolspeelster geen standaard schone is.

Vers: 30 Rock S06E09. Archer S03E06. I Just Want My Pants Back S01E05+06. Jersey Shore S05E08. The Big Bang Theory S05E18. The Firm S01E09.

The Daily Show: We blikken vooruit op alwéér een debat. Speciaal verslaggever John Oliver legt uit waarom Santorum te eerlijk is. Te gast is acteur Paul Rudd.

The Colbert Report: Mormomen dopen dode joden zoals Anne Frank en dat vindt Holocaust-overlever Elie Wiesel niet okay. Sponsortunity met Wheat Tins. Te gast is Placido Domingo.