Business

Aston Martin pakt uit op autosalon Genève

25-02-2012 09:30

Aston Martin V8 Vantage

Het is alweer bijna maart en dat betekent dat we ons weer op kunnen maken voor de 82ste editie van de Autosalon van Genève, een jaarlijks terugkerend feestje voor iedere autoliefhebber. We zien vaak dat grote merken specifiek voor deze paar dagen extra uitpakken. Vandaag ontvingen wij in iedergeval de berichten dat Aston Martin met iets moois komt, namelijk een getweakte versie van de standaard al geweldige V8 Vantage. Kijk, daar houden wij nou van.

Het is misschien wel de bekendste en meest gewilde auto van Aston Martin ooit: de V8 Vantage. De introductie van dit model vond plaats in 1977 en was daarmee de eerste Britse Supercar, vanwege de topsnelheid van 270 km/u. De productie van dit model duurde tot 1989. Daarna was het een lange tijd stil rondom de V8 Vantage. In 2005 besloot Aston Martin een nieuwe V8 Vantage op de markt te brengen. Deze versie kreeg in 2008 voor het eerst een upgrade. Nu, in 2012 krijgt dit model dus wederom een upgrade om haar 7e verjaardag te vieren.

V8 Vantage dashboard

Maar wat kunnen wij als consument van dit product verwachten?
Om maar even met de termen van de mannen van de radio te spreken, want daar zijn we natuurlijk benieuwd naar. De 420 pk sterke 4.7 liter V8 motor met handgeschakelde zes-bak zal ongewijzigd blijven, maar kopers kunnen er nu voor kiezen om de oude versnellingsbak in te wisselen voor een Sportshift II sequentiële zeven-bak van de Vantage S. Ook de stuurinrichting is aangepast en verbeterd, de wielen zijn breder en de remmen zijn groter. Ook hebben de heren van Aston Martin ervoor gekozen om de inlaat aan de voorkant te vergroten. Dit helpt niet alleen om de grotere remmen beter te kunnen koelen, maar geeft dit model ook een vernieuwende uitstraling. Verder zal de airflow van de V8 Vantage verbeterd worden door de front splitter en roosters in de zijschermen aan de voorkant, en de diffuser achter. Dit zorgt ervoor dat de luchtverplaatsing soepeler verloopt waardoor de prestaties nóg beter zullen zijn en de Aston Martin goed op het asfalt gedrukt zal worden, voor optimale grip. Kroymans, we komen eraan!

De getweakte versie van de Aston Martin V8 Vantage zal voorlopig alleen op de Europese markt verschijnen. Meer foto’s en info na de klik. De autosalon van Genève is te bezichtigen van 8 tot 18 Maart 2012.