WarRoom

Romney verzuipt in stadion en in auto’s, spotjes oorlog, Erik Mouthaan verdedigt Nederland bij MSNBC (VIDEO)

25-02-2012 14:00

Nog slechts een paar dagen tot de verkiezingen van Michigan en Arizona op 28 februari, en het lijkt er op dat het beste wat Mitt Romney deze week overkwam, het CNN debat van afgelopen woensdag was. Rick Santorum voerde de peilingen aan in Michigan, maar viel op het debat podium in Arizona behoorlijk door de mand. Nieuwe peilingen wijzen nu weer naar Mitt Romney als beste kanshebber voor de winst van Michigan. Het is de staat waar hij geboren en getogen is, en waar zijn vader in de jaren ’60 als gouverneur de dienst uitmaakte. Het zou een enorm vernederende nederlaag zijn als hij die staat zou verliezen.  In Arizona staat Romney er al een tijdje goed voor. De strijd om Michigan woedt voort in de ether, terwijl op nationaal niveau RTL’s Erik Mouthaan de eer van Nederland redt bij MSNBC’s The Rachel Maddow Show.

Romney blundert in Detroit stadium
De peilingen mogen hem momenteel dan meezitten, Mitt Romney krijgt het nog steeds voor elkaar zichzelf in de voet te schieten. Het begon al met een campagne evenement voor de Detroit Economic Club in het mega football-stadion van de auto-stad. Er was plaats voor 65.000 man, maar alleen het veld werd bezet door rijen mannen in pakken, toch een goede 1.200 in totaal.  Stukje falende beeldregie, iets wat je niet verwacht van een professionele campagne. De Detroit Economic Club neemt nu dan ook de schuld op zich voor de mega-fail.  En het enige dat we van het evenement onthouden hebben is dat Mitt Romney wéér de hoogte van de bomen (???) prees in Michigan, en dat hij er trots op is een hele rits auto’s van Amerikaanse makelij te bezitten. Vrouw Ann rijdt zelfs meerdere Cadillacs rond, alsof het niets is. Het is het zoveelste teken, zo beweert de tegenpartij, dat de puissant rijke Mitt Romney out of touch is met de doorsnee Amerikaan.

Santorum vecht door, presenteert eerste 100 dagen plan
Rick Santorum heeft zijn visie gepresenteerd op hoe zijn eerste 100 dagen als President van de Verenigde Staten er uit zouden zien. Hij benadrukte dat het plan aandacht geeft aan iedereen, ook aan de allerarmsten, een duidelijk sneer naar Mitt Romney. Het gaat er ondertussen hard aan toe in de ether van Michigan waar Santorum en Romney elkaar naar het leven staan. Niet de Super PACs, gewoon de eigen campagnes gaan er hard in. Kijk en huiver.

http://www.youtube.com/watch?v=THrGMfM3Nqs

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Gmolg9vmIZs

Santorums Nederland op MSNBC
Het nieuws rond Rick Santorums leugens over Nederland blijft door rollen. BuzzFeed (na tip van ondergetekende) en The New York Times: The Lede  pikten ook het verhaal op dat Frans Timmermans kamervragen heeft gesteld aan minister Rosenthal. De PvdA wilt dat er stelling wordt genomen tegen de grove onwaarheden die Santorum verkondigde over het Nederlandse euthanasie beleid. Erik Mouthaan mocht gisteravond bij Rachel Maddow op het linksige MSNBC uitleggen hoe de vork in de steel zit. Dat leverde een epische aflevering op. We zijn niet langer slechts het land van molens en tulpen, maar ook van euthanasie en gays in the military. Hup Holland, hup Erik Mouthaan! Ook mooie bijrollen voor Eelco Bosch van Rosenthal, NRC, Volkskrant, Geen Stijl, Ambassadeur Renée Jones-Bos, Frans Timmermans en Uri Rosenthal. En Buzz Feed natuurlijk. Check vooral de mega klompen naast het hoofd van Santorum. Episch.

Kort Nieuws:

  • Time Magazine heeft een gênant foutje gemaakt. Op de cover van het tijdschrift met als thema de Latino vote, staat iemand die door moet gaan voor Latino, maar in feite half Chinees, half Iers/Noorweegs is. Oeps.
  • Er zijn emails boven water gekomen waaruit blijkt dat Sarah Palin het erg zwaar had bij haar terugkeer in Alaska, na de verloren campagne als vice-presidentskandidaat in 2008. “I can’t take it anymore”, zo schreef ze.

In de WarRooms News Of The Day krijg je van maandag tot zaterdag een selectie van het laatste US elections 2012 nieuws.