Leven

In gesprek met Twitter Oprichter @Dom

27-02-2012 14:10

De gemeente Amsterdam en app-ontwikkelforum Appsterdam hebben een van de oprichters van het populaire sociale netwerk Twitter, Dom Sagolla, uitgenodigd om op 28 februari te komen praten over “technologie voor de toekomst“. ‘s Ochtends houdt hij op het Science Park van de Universiteit van Amsterdam een praatje over het ontstaan en het succes van Twitter, en ‘s middags gaat hij in Pakhuis de Zwijger in een geleid debat in gesprek met Nederlandse social media experts.

Writing it as you’re seeing it

Nederland is bij uitstek een interessant land voor de Sagolla; geen land stuurt meer tweets de wereld in. In een interview met Folia zegt hij hierover dat Nederland, net zoals Brazilië en Indonesië, “een expressieve, open cultuur” heeft die bij uitstek geschikt is voor Twitter. Het medium stimuleert zijn gebruikers om in een beperkt aantal tekens zijn gedachten te delen met de wereld – of, zoals tegenstanders van Twitter graag zeggen, “elke scheet komt op Twitter” – maar heeft zich inmiddels ook ontwikkeld tot een nieuwsmedium; grote gebeurtenissen komen eerst op Twitter, en dan pas in de traditionele media.

Een voorbeeld hiervan is het vliegtuig dat neerstortte in de Hudsonrivier, maar ook dichter bij huis grijpen twitteraars die toevallig iets zien gebeuren naar hun telefoon om het op Twitter te zetten, liefst met foto’s. De recente brand in een chemisch lab in de Coolhaven in Rotterdam werd bijvoorbeeld live gestreamd vanaf de smartphone van twitteraar Maikel Coomans, die op dat moment toevallig in de buurt was.

Of je zelf twittert of niet, de optredens van Dom Sagolla zijn zeer aan te raden voor eenieder die interesse heeft in (de toekomst van) sociale media. Voor individuele sparsessies heeft hij overigens aangegeven benaderbaar te zijn via Twitter en Facebook.

Dom Sagolla zal op 28 februari van 9.30u tot 11.00u aanwezig zijn op het Science Park (904) van de UvA. Van 15.30u tot 18.00u zal hij deelnemen aan een debat in Pakhuis de Zwijger.