Leven

Het crisis stappenplan

28-02-2012 16:00

Ja het is crisis, ja alles wordt minder. Er wordt gekort op de StuFi, je moet sneller je studie afronden en de baantjes liggen niet meer voor het oprapen. Gelukkig hebben studenten het unieke recept om te ontsnappen aan al deze malaise. Alcohol en uitgaan. Natuurlijk zijn de geneugten des levens niet gratis en dus moet er op de kleintjes worden gelet. Als je niet alleen op je studentenkamertje wil zitten met export bier, maar je hebt ook geen geld voor hippe biertjes in de Jimmy of geen zin om entree te betalen voor dat ene hippe feestje moet je inventief zijn.

Gelukkig biedt elke crisis nieuwe kansen. Crisisbestendige concepten schieten als paddenstoelen uit de grond. Een beetje Amsterdamse student is wel bekend met café De Gieter. Hier kan je als student nog rustig vier bier bestellen en betalen met een briefje van vijf terwijl je twee deuren verderop mazzel hebt als je na het weggeven van dit gewaardeerde biljet met twee bier weg mag lopen.

Afwas
Een ander leuk concept voor de arme student is De Basis. Hier mag je je eigen eten mee nemen, ze hebben borden, ovens, magnetrons en doen, wanneer we de website mogen geloven, zelfs de afwas voor je.

Voor de student die wat cultuur wil opsnuiven, maar de reguliere prijzen niet kan betalen is er de last minute ticket shop . Zo kan je je ideale avond voor een prikkie samenstellen. Eerst een aantal biertjes in de Gieter, lekker eten in de Basis en tot slot jezelf voor de helft van de prijs onderdompelen in de cultuur.

Mocht je dit nou niks vinden en op een avontuurlijk manier je StuFi willen aanvullen, kun je altijd nog naar het casino en je StuFi op rood zetten. Succes!