Kijkbuiskansen: The Darwin Awards en 2 Broke Girls

28-02-2012 18:00

The Darwin Awards, RTL7, 22:15 uur – Dat de dood niet altijd even glorieus is weet menig internetliefhebber maar al te goed. Domme fouten die resulteren in lullige ongelukjes, soms zelfs tot de dood er op volgt, zijn wekelijkse kost op de webs. Die mafkezen in kwestie, wijlen of niet, komen dan in aanmerking voor een heuse Darwin-Award, want wie zichzelf zo buitenspel zet in de struggle to survive, is klaarblijkelijk niet the fittest en doet de rest van de mensheid slash genenpoel dus een plezier. Finn Taylor maakte er een allergeinigst filmpje over met Winona Ryder en Joseph Fiennes in de hoofdrollen. Saillant detail: de nagespeelde ongelukken/ sterfscènes hebben daadwerkelijk ooit plaatsgevonden. Zwarte humor: altijd leuk.

Online: 2 Broke Girls

2 Broke Girls was de verrassing van dit seizoen. Sitcoms zijn in de regel niet grappig, zeker niet op CBS. Deze komedieserie heeft echter Kat Dennings in de hoofdrol. Dennings is een voluptueuze dame die de harde grappen van producent Whitney Cummings (als comédienne onder andere bekend van Punk’d) overtuigend weet te brengen. Die grappen gaan over seks, hipsters, rijke domme mensen en popcultuur. Alles en iedereen is dus uitermate bij de tijd en de situering in een diner in Brooklyn (dat onder gentrificatie sterk verandert) leent zich daar perfect voor.

De serie draait op het samenspel tussen brunette Dennings en blondine Beth Behrs. Behrs speelt een rijke erfgenaam wiens vader in de gevangenis zit wegens verduistering, hence de titel 2 Broke Girls. Er zijn voldoende leuke en onvoorspelbare grappen om van de serie te genieten als tussendoortje. Het blijft echter CBS en de serie moet zich dus op een groot publiek richten. Dat betekent óók stomme stereotypen over vrouwelijke Aziaten en onhygiënische Oost-Europeanen. Oh ja, en een lachband. S01E18 of alles downloaden.

Vers: Gossip Girl S05E17. House S08E14. How I Met Your Mother S07E18. Skins S06E06. Smash S01E04.

The Daily Show: Santorum moet kotsen van JFKs beroemde speech over scheiding van kerk en staat en vindt Obama een snob omdat hij wil dat mensen vervolgonderwijs volgen. In beide gevallen blijkt dat Santorum niet kan luisteren (kijken!). De paus zit op Twitter om te twitteren over de vastentijd. Te gast is ruimte-auteur Neil deGrasse Tyson.

The Colbert Report was niet beschikbaar online op moment van schrijven (en wat momenten daarna).