Kijkbuiskansen: de neef van Pin en documentaire donderdag over liegen

01-03-2012 18:00

Edwin zoekt Fortuyn, NL3, 21.35 – Redelijk uniek format in de vermoedelijke stroom van programma’s, documentaires en boeken in aanloop naar de tiende sterfdag van Pim Fortuyn. Zijn neef Edwin – zoon van Fortuyn-broer Simon – gaat op zoek naar de nalatenschap van, de drijfveer van en mens achter zijn oom. Edwin, inmiddels dertig jaar, schetst in vier afleveringen een zo compleet mogelijk beeld van wie Pim Fortuyn was en wat hij heeft betekend. Vanavond de eerste aflevering, binnenkort een uitzending met niemand minder dan Fortuyn’s moordenaar Volkert van der Graaf. Die geen spijt heeft van zijn daad.

Holland DOC: CK, NL2, 22.55 – Als iedereen wat scherper was geweest hoefde er nu wellicht niet zoveel bezuinigd te worden op de kunsten. Op dinsdag 3 maart 2009 is Clemens K., hoofd financiën van een Amsterdams kunstenfonds, spoorloos verdwenen samen met 15,8 miljoen euro, drie kinderen en twee vrouwen. Voor de mensen in zijn omgeving komt het totaal onverwacht. Ze dachten hem te kennen en voelen zich vooral verraden. Hoe komt het dat iemand iets doet wat zo extreem, en in zijn geval, out of character is? Nog interessanter: K. komt binnenkort naar Nederland. Gek genoeg zal hij niet worden aangehouden.

Qua PvdA-gekrakeel schakelt u om 23.00 uur in op Nederland 1 alwaar Lutz Jacobi in Pauw en Witteman nader zal toelichten waarom zij tussenpaus van de PvdA-Kamerfractiefractie wil worden. Eveneens te gast: Jolande Sap en Sjuul Paradijs.

Online: documentaire donderdag

Het thema deze week is liegen.

De Slag Om Nederland kwam deze week terug op de leegstand in kantoorruimtes. Een bijzonder sexy Teun van de Keuken in een strak pak ging opnieuw de strijd aan met de PR-meneer van KPMG.

De Leugen is een Holland Doc waarin de leugens van Ayaan Hirsi Ali bij haar asielaanvraag worden gereconstrueerd. Het perspectief wisselt daarbij tussen dat van de asielzoeker en dat van de bestuurder.

Metropolis: Overspel gaat over liegen in de privésfeer. Zoals in alle uitzendingen van Metropolis leren we over dezelfde praktijk in verschillende landen: hoe gaat mijn vreemd in Burkina Faso, Italië, Israel en natuurlijk Nederland?

Vers: Modern Family S03E17. Psych S06E10. The Middle S03E18. Suburgatory S01E16.

The Daily Show: Michigan was laat met verkiezingsuitslagen waardoor de nieuwsmedia veel tijd te killen hadden. Speciaal verslaggever John Oliver bespreekt de Death Star met Jon en waarom Alderaan werd opgeblazen.  Masha Gessen is te gast vanwege haar boek over Putin.

The Colbert Report: Romney won ‘enough’ in Michigan wat Stephen een grappige campagneslogan vindt.  The Word:  change we can believe in: arme Amerikanen willen lage belasting voor rijken want dan krijgen ze meer fooi (zie clip). William Shatner is te gast.

Tips voor documentaire donderdag of verzoekjes voor het thema zijn welkom op [email protected]

The Colbert Report Mon – Thurs 11:30pm / 10:30c
The Word – Change We Can Believe In
www.colbertnation.com
Colbert Report Full Episodes Political Humor & Satire Blog Video Archive