WarRoom

Romney toont meer persoonlijkheid, Santorum claimt overwinning, is zijn Google-probleem opgelost?

01-03-2012 09:30

Een dag na zijn overwinningen in Michigan en Arizona is de volgende vraag: kan Romney het zich veroorloven om in Ohio te verliezen? Dat is een van de tien Super Tuesday-staten waar kiezers volgende week dinsdag naar de stembus gaan. De grote staat met een grote groep laag opgeleide Republikeinen ligt hem niet van nature gunstig. Hij scoort beter bij rijkere Republikeinen. Toch voert hij daar nu hevig campagne, net zoals Rick Santorum.

Romney toont meer persoonlijkheid tijdens campagnebijeenkomst
In Ohio probeerde Romney gisteren meer van zijn persoonlijkheid te tonen in een poging om een band op te bouwen met kiezers. Daarom sprak hij ondermeer de volgende woorden uit: “I think like the rest of you in this room, by far the most important thing in my life is my wife, all right? Ann and I fell in love young; we’re still in love. We have a marriage that is still filled with love. And her happiness is my happiness. I care more about that than anything in the world.” Ook sprak hij over zijn religie en over zijn rol als vader. De normaal zeer zakelijke Romney lijkt te hebben geconcludeerd dat hij meer van zijn karakter moet tonen om de harten van Republikeinen te veroveren.

Ongeacht uitslag, Santorum beweert Michigan te hebben gewonnen
De campagne van Santorum zegt dat Michigan is geëindigd in een gelijkspel. Hoewel hij zo’n 3 procent minder stemmen kreeg, is het volgens zijn campagne niet onwaarschijnlijk dat Santorum evenveel delegates krijgt. “If we can do this well in Romney’s home state, this bodes well for Super Tuesday,voegt een woordvoerder toe. Of Romney en Santorum inderdaad evenveel delegates krijgen is nog niet zeker. De definitieve berekening moet nog worden gemaakt, hoewel NBC de lezing van Santorum bevestigd. Dat de Santorum campagne hier op vooruit loopt moeten we vooral zien als een poging tot spin.

Gematigde politici steeds schaarser in Amerika
Dinsdag gaf de gematigde Republikeinse Senator Olympia Snowe aan met pensioen te gaan na de komende verkiezingen. Zij volgt hiermee in de voetsporen van gematigde Democratische Senatoren zoals Joe Lieberman en Ben Nelson. Allemaal zeggen ze te vertrekken mede vanwege het gepolariseerde klimaat in Washington.

Goed en slecht nieuws voor Santorums Google-probleem
Wie Santorum intypt op Google komt al snel iets tegen dat niks te maken heeft met de voormalig senator uit Pennsylvania. Nadat Santorum seks tussen homoseksuelen vergeleek met “man on dog”-seks, hebben activisten geprobeerd zijn achternaam te herdefiniëren via zoekmachine Google. Nu zoekgigant 40 veranderingen in het algoritme heeft doorgevoerd verschijnt deze website niet meer bovenaan. Dat is het goede nieuws voor Santorum. Maar het slechte nieuws: het eerste resultaat is nu de website Urban Dictionary en die hanteert nog steeds de minder smakelijke definitie.

Kort Nieuws:

  • Ron Paul ontkent dat hij een geheime bondgenootschap heeft met Romney. Hierover is al een tijdje speculatie die nu gevoed wordt door Santorum omdat Paul zelden Romney aanvalt. Paul wijst erop dat hij een spotje nu in de lucht heeft in Washington waarin Romney een flip-flopper wordt genoemd.
  • Santorums adviseurs zeggen dat ze $9 miljoen hebben opgehaald in februari. Dat is een indrukwekkend bedrag dat de campagne in staat stelt om na het verlies in Michigan hard campagne te voeren voor Super Tuesday.
  • Om electoraal terug te komen speelt Newt Gingrich nu de Wilders-kaart: hij bekritiseert de Islam. Dit is een strategie die hij al eerder volgde maar liet schieten om zich te richten op Romney.

In de WarRooms News Of The Day krijg je van maandag tot zaterdag een selectie van het laatste US elections 2012 nieuws.