Rondje van Pavlov’s blogback

01-03-2012 21:00

Hoe word je een hit op YouTube?
Waarom kijken miljoenen mensen naar Rebecca Black of urenlang naar Nyan cat? Kevin Allocca, trendmanager van YouTube, legt bij TED even uit hoe onder andere de zwarte plaag zich vorig jaar over het hele web kon verspreidden. Pas op: leermomentje!

De muzikale comeback van cybertokkie E L Bandito
E L Bandito, oftewel de treur van Etten-Leur, is schijnbaar terug. Na het lastigvallen en uitschelden van zijn buren en stadsgenoten probeert hij het nu met zijn slicke rhymes en whacke beats. Deze Eminem-kloon richt zich op de zaken die cybertokkies en dwergcapuchons kennelijk bezighouden: Kim Holland, money maken en geen respect hebben voor die bitches. Schattig hoor, maar wij djoeken liever schroevendraaiers in onze trommelvliezen.

Tantalus-gamen
Je kunt de hele dag natuurlijk Ginger Dawn gaan lopen spelen op de interwebs, maar je kunt ook proberen je dag nuttig te besteden: gamen én wat leren. Speel de Griekse spellen op Pippinbarr, met zulke mythologische klassiekers als Tantalus. Snap je ook meteen waarom het nooit wat wordt met Soufflakistan.

De maillot van Superman
Batman is dan wel de grootste superheldvolgens The Guardian, maar hij laat het na te doen waar zijn strakke maillot voor gemaakt is: dansen! Dat kan je niet zeggen van Spiderman – al brak die steeds bijna zijn nek – en Superman. En juist die laatste laat zien waarom hij zoveel beter is dan Batman. Kijk hem gaan:

Balletje balletje met katten
Veel reacties op het onderstaande filmpje hebben ongeveer de strekking: “Kijk eens hoe slim katten zijn.” Maar dat laat op zijn beurt alleen maar weer zien hoe dom mensen zijn; iedereen weet toch dat je altijd bedonderd wordt met balletje balletje?

http://youtu.be/7nHdJAHlrYw

Auquabats!
Nog meer mannen in maillots! Maar dit keer zijn het een soort ska-spelende Fantastic Four. We hebben het natuurlijk over de Aquabats! Deze idiote superhelden spelen al wat jaren hun muzikale gedrochtjes, maar krijgen nu ook een live-action/cartoon/televisieserie. Kijk maar: