WarRoom

Livestream Alert: Washington caucus

03-03-2012 21:15

Alle #VS2012 watchers kijken vol verlangen uit naar Super Tuesday volgende week, maar voor de echte campagnejunkies (check) en mensen zonder leven (check) is er vannacht ook nog wat om in de gaten te houden. In de staat Washington aan Amerika’s westkust wordt in caucussen (buurtvergaderingen) gestemd voor de Republikeinse presidentsnominatie. Men mag twee stemmen uitbrengen: een vrijblijvende stem voor de favoriete presidentskandidaat, en een stem voor een afgevaardigde naar county en district conventions. De 43 gedelegeerden naar de Republican National Convention in Florida worden pas in mei verdeeld, dus we krijgen nu hooguit een indicatie van wie er werkelijk wint in Washington. De verkiezing is in elk geval een potentieel belangrijk momentje voor Ron Paul, die zijn eerste staat nog moet winnen. Hij is ook de enige die een caucus night feestje heeft in Washington, de rest is druk bezig in mega swing state Ohio, de hoofdprijs van Super Tuesday. Alles draait nu om momentum in de aanloop naar die dinsdag van 6 maart, wanneer de strijd om de nominatie wellicht beslist wordt. In de enige peiling die er in Washington is gehouden strijden Mitt Romney en Rick Santorum om de eerste plaats, maar caucussen zijn door de lage opkomst zeer onvoorspelbaar. “In Washington caucus, expect the unexpected”, zegt New York Times analist Nate Silver. Voor de afwisseling zou het wel aardig zijn als Ron Paul nu ook eens wat headlines pakt…

Waar gaan we kijken?
Het leukste is om de uitslagen te volgen bij CNN in hun Election Center met ‘Magic Wall’, ‘Polling Station’ en ‘Social Media Screen’. CNN begint om 02.00 Nederlandse tijd met hun coverage, wanneer de uitslagen ook zullen binnendruppelen.

Liveblogs en uitslagen zijn hier en hier te vinden. Als het goed is, verzorgt @bertine83 een live tweet verslag.

Overigens heeft Mike Huckabee ook weer een ‘Presidential Forum’ gehouden (weer zonder Ron Paul) die ook om 02.00 wordt uitgezonden. Liveblog hier. Helaas geen livestream, later terugkijken en meer info vinden doe je hier.