Kijkbuiskansen: Little Miss Sunshine en Good Christian Bitches

05-03-2012 18:00

Little miss Sunshine, RTL8, 20:30 uur – Tragikomische raodmovie met veel slapstick in een filmhuisjasje, kortom: een heel leuke film, Little Miss Sunshine. Een familie die bestaat uit louter antihelden – verslaafde opa, overspannen moeder, suïcidale homoseksuele Proustkenner, opstandige broer en schattig mollig brilmeisje – besluiten laatstgenoemde telg haar zin te geven en rijden haar naar een klassieke Amerikaanse beauty paegant, oftewel een schoonheidswedstrijd, waar het kleine meisje uiteraard kansloos is. Film sleepte twee Oscars in de wacht. Little Miss Sunshine is een slimme parodie op de typisch Amerikaanse competitiedrang, maar is soms ook weer typisch Amerikaans klef. Toch dikke aanrader, vooral voor vrouwen en gevoelige mannen. En Steve Carell doet mee, dat is op zich al reden genoeg.

Pauw & Witteman, NED1, 23:00 uur – Praatprogramma voor belegen babyboomers dat u goed kent en veel kijkt. Reden voor de tip is dat het zeilmeisje Laura vanavond aan tafel zit, om terecht de belerende Nederlandse samenleving uit te kotsen, zo hopen we.

Online: Good Christian bitches
GCB is een nieuwe komedie dit weekend startte op ABC. Aanvankelijk zou de serie Good Christian Bitches gaan heten, wat veranderd werd in Good Christian Belles en later in GCB. Leslie Bibb (Popular, A Goodoldfashioned Orgy) speelt een voormalige ‘Queen Bitch’, het gemeenste en populairste meisje van de middelbare school. Nu ze haar geld heeft verloren omdat haar rijke bankiersman een oplichter bleek te zijn, keert ze terug naar haar geboortedorp waar een nieuwe sociale hiërarchie is ontstaan.

De serie stoelt op het idee van de ‘mean girl’ dat in zwang kwam door het zelfhelpboek Queen Bees & Wannabes van Rosalind Wiseman over meidenkliekjes en populariteit. ‘Mean girls’ sloegen zo aan dat het boek als Mean Girls verfilmd werd (met een toen nog leuke Lindsay Lohen). Het karakter van Bibb is een voormalige mean girl die zich nu geconfronteerd ziet met haar volwassen slachtoffers. Deze vrouwen, allemaal zwaar Christelijk, zijn de huidige mean girls. De serie is aardig, de moraliserende ondertoon slechts licht storend. De acteurs spelen aangenaam en de kers op het ijs is de bespotting van conservatieve Texaanse vrouwen: bad Christian bitches. S01E01.

Wel leuk: The Jonathan Ross Show, met als gasten Lionel Richie, Imelda Staunton, Michael Ball en Rihanna S02E09.

Verder vers: Californication S05E08. Eastbound & Down S03E03. Family Guy S10E15. Luck S01E06. Napoleon Dynamite S01E06. Once Upon A Time S01E14. Saturday Night Live S34E16. The Simpsons S23E15. Topgear S18E06. The Walking Dead S02E11.