Business

Autosalon Genève open voor het publiek

08-03-2012 12:00

Autosalon Genève pan

Het zal je als autoliefhebber niet zijn ontgaan dat de autosalon van Genève vandaag is begonnen. Voor de media was het afgelopen 6 Maart al feest, want toen gingen de deuren voor hen alvast open. Foto- en beeldmateriaal wordt op dit moment per pallet het internet op geknald want er zijn dit jaar weer veel primeurs. Mocht je niet kunnen om wat voor reden dan ook: Op Asfalt.DeJaap krijg je alvast een voorproefje en aanstaande zondag op RTL7 de bewegende beelden met Tom Coronel en Allard Kalff van hét Nederlandse autoprogramma Autowereld.

Zwitserland, het land waar jaarlijks de grootste autobeurs van Europa (tevens een van de grootste shows ter wereld) wordt gehouden. Om precies te zijn: het gebeurt allemaal in de Palexpo bij de luchthaven Genève-Cointrin. Elk jaar vinden zo’n 800.000 mensen hun weg naar dit gebouw. Elk groot automerk wil hier haar nieuwe modellen introduceren aan het grote publiek en dan natuurlijk met name de modellen die speciaal zijn toegespitst op de Europese markt.

Speed-freaks, drugsdealers, zakenmannen en vrouwmensen
De Autosalon biedt voor ieder wat wils. Of je nu komt voor de nieuwe Ferrari F12berlinetta, of je zoekt een nieuwe auto voor het bezorgen van Tofu (de Toyota GT-86 schijnt erg goed te zijn) aan je trekken kom je zeker. Zelfs aan de groen-menschen is gedacht met een groot aantal elektrische auto’s én Alfa Romeo heeft een leuke stunt voor dit jaar bedacht dat alle vooroordelen van dit merk zullen bevestigen: De opvolger van de Alfa Romeo 159 is vertraagd door ‘motorpech’ en is dus niet te bewonderen. Je verwacht het niet! Enkele toppers waar we wel naar uit kunnen kijken zijn de Pagani Huayra, Een Lexus LFA h met 600pk die water spuit waarmee je je tuin én gazon kunt besproeien en een Lamborghini Aventador J zonder ramen.

Rond struinen met Tom en Allard
Wil je beeld bij de tekst? Dat kan: Aanstaande zondag is er weer een nieuwe aflevering van RTL Autowereld op RTL7, waarin Tom Coronel en Allard Kalff ons al het moois van Genève laten zien, inclusief het laatste nieuws. Moet je wel om 17:30 klaar zitten. Meer info na de klik.