Kijkbuiskansen: Mauro, Guy & Neelie, en documentaire donderdag

08-03-2012 18:00

De Rekenkamer: wat kost een Mauro?  NL3, 20.25 – Nederland was vorig jaar in rep en roer om het eventueel uitzetten van Mauro. Maar wat kost een Mauro eigenlijk? In de uitzending vanavond kijktDe Rekenkamer, los van de maatschappelijke discussie, met een heel ander perspectief naar deze problematiek. Een unieke speurtocht naar de kosten voor de Alleenstaande Minderjarige Asielzoeker (AMA), waar Mauro symbool voor staat. Eén ding wordt in KRO de Rekenkamer zeker duidelijk, vooral alle procedures en instanties kosten veel geld, en niet Mauro of de Alleenstaande Minderjarige Asielzoeker zelf.

Pauw en Witteman NL1, 23.00 uur – Zoals het er nu voorstaat géén PvdA-gekrakeel bij P&W. Wel Guy Verhofstadt,  oud-premier en nu fractieleider van de Liberalen in het Europese parlement, die oproept tot ingrijpen tegen het regime van president Assad in Syrië. Hij vindt dat de gevechten tussen het leger en de opstandelingen in Homs gelijk staan aan des slachtingen in bijvoorbeeld Srebrenica. Daarnaast Neelie Kroes die in het kader van Internationale Vrouwendag vrouwen oproept een digitale revolutie te beginnen.

Online: documentaire donderdag

Het thema deze week is het onmogelijke.

De Slag Om Nederland was deze week episch hippisch. Teun van de Keuken die op een paard ten strijde trekt tegen corruptie bij de lagere overheid in Nederland. Een echt schandaal wordt blootgelegd.

Stranded is een documentaire achter het bekende verhaal (verfilmd als Alive) over het voetbalteam dat in de Andes crashte en daar miraculeus overleefde door mensenvlees te eten. Overlevenden vertellen hun verhaal, afgewisseld met reconstructie beelden. De documentaire won in 2007 op het IDFA de Joris Ivens Award.

Cancer Cure gaat over Stanislaw R. Burzynski die een medicijn voor kanker heeft gevonden door te kijken naar de mechaniek van kanker. Zijn therapie, de Antineoplaston-therapie [wiki], is omstreden en wetenschappelijk niet geaccepteerd, dus aluhoedjes op.

Vers: Psych S06E11.

The Daily Show: Reflecties op SuperTuesday. Te gast is Cecile Richards die van ouderschapsplanning verstand heeft.

The Colbert Report: Ook hier SuperTuesday. Stephen overweegt de voor- en nadelen van oorlog met Iran. Te gast is acteur Willem Dafoe.