WarRoom

Livestream Alert: Alabama en Mississippi primaries

13-03-2012 17:00

Vannacht blijven we toch maar even wakker voor de slag om het zuiden: Alabama (50 delegates) en Mississippi (40 delegates) mogen hun favoriete Republikeinse presidentskandaat kiezen. Het is de laatste kans voor son of the south Newt Gingrich om relevant te blijven, maar hij heeft al heeft gezworen in de race te blijven no matter what. Zowel Gingrich als Rick Santorum maar ook Mitt Romney maken redelijke kansen om te winnen in beide staten. Peilingen en voorbeschouwing hier en hier. Romney stelt dat het zuiden een uitwedstrijd voor hem is, vandaar dat hij – pardon, zijn Super PAC – er dan ook een hele hoop geld tegenaan smijt. De verwachting is dat Romney de onvermijdelijke winnaar is, maar we blijven hopen op een spannende wedstrijd. En als het aan Gingrich en Santorum ligt, kunnen we daar op rekenen. Beiden zijn van plan dit spelletje te rekken tot de conventie in Florida aan toe. Maar uiteindelijk zal Romney toch wel winnen, wat dat betreft is het net Duits voetbal. Meh.

Waar gaan we kijken?
Het leukste is om de uitslagen te volgen bij CNN in hun Election Center met ‘Magic Wall’, ‘Polling Station’ en ‘Social Media Screen’ waar allerhande statistieken de revu zullen passeren. Een voorproefje van het electoraat vind je hier en hier. CNN begint om 01.00 Nederlandse tijd met hun coverage, wanneer de uitslagen ook zullen binnendruppelen.

Voor het rechtse geluid kan je terecht bij FoxNews. Voor het linkse geluid moet je bij MSNBC zijn.

Uitslagen zijn hier en hier te volgen, liveblog hier. Als het goed is, verzorgt @bertine83 een live tweet verslag. Ook Hawaii en American Samoa houden caucussen, maar daar gaan we niet op wachten. Die eilanden heeft Mitt Romney in zijn zak.