Rondje van Pavlov’s Blogback

14-03-2012 21:00

De avonturen van Kim Jong-Un
Van Kim Jong-un, door Kim Jong-un, met hulp van Kim Jong-un, in samenwerking met Kim Jong-un, gefilmd door Kim Jong-un, geschreven door Kim Jong-un, casting door Kim Jong-un, gemonteerd door Kim Jong-un, gepromoot door Kim Jong-un, met zege van en dank aan Kim Jong-un.

Mietjes niet meer doodslaan
Wij hebben nooit last van doodgeslagen bier. Dat is voor mietjes en tuttebellen. En voor die laatste man-gina’s is er nu iets uitgevonden: de Beer Jug Jokki Hour Foam Maker. Natuurlijk uit Japan, het land van de mannen-bh. We zeggen maar.

Avengers de Pooh
Een groene Winnie de Pooh die bergen kan verzetten, Tijgertje met echte klauwen – tekenaar Charles Paul Wilson III draait er zijn hand niet voor om. Kijk maar naar deze kunstwerkjes waarin hij The Avengers de verhalen van de gele beer laat vertellen op hun manier. Schattig, maar natuurlijk niet zo schattig als dit filmpje.

Oegandezen trekken Kony 2012 niet
De confettikinderen in Oeganda waren toch iets minder te spreken over Kony2012. Verwacht daar maar geen action kits, posters of armbandjes. Vooral dat laatste niet, ze missen daar nog wel eens een armpje.

Bloeddorstige democraten versus geharde dictators
Barack ‘snel als een vlinder, eloquent als een nachtegaal’ Obama versus Nicolas ‘ik heb vrienden in LibiĆ«‘ Sarkozy, Angela ‘biernek‘ Merkel versus Vladimir ‘ik blaas je flat op‘ Poetin. Wie zou er winnen? Bij Foreign Policy mag jij beslissen. Het is weer tijd voor de World Leader March Madness. Stem op je favoriete ‘democratisch gekozen’ staatshoofd of geharde autocratische mensenonderdrukker, het levert een grappig verhaaltje op en misschien wel een gratis abonnement op Foreign Policy.

Psychedelische trip naar de vergetelheid
Hoe ziet een tripje zwart gat eruit? Niet dat we uit ervaring kunnen spreken natuurlijk, maar het ziet eruit als iets teveel pretpilletjes poppen. Misschien kwam sterrenkundige Andrew Hamilton van de University of Colorado ook zo op het idee onderstaand filmpje te maken. Hier de uitleg, bla bla. Hieronder de trip: