WarRoom

Ann Romney heeft zes zonen

10-04-2012 16:00

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=LiXl3QBOF_c

Het laatste spotje van Team Romney is alweer de derde in een serie met Ann Romney in de hoofdrol en allerlei familie foto’s uit de oude doos als punt van focus. Ann Romney is overigens gek op prikbordfoto’s, ze was al een early adopter van Pinterest, het nieuwe sociale medium dat perfect geschikt is voor klik-grage moeders en andere Crea Bea’s. In het spotje ‘Family’ doet de vrouw van Mitt Romney niets anders dan zwijmelen over de tijd dat alle kinderen nog thuis waren en het zo’n gezellige boel was. Hoewel, best zwaar vijf kinderen, en dan telt manlief eigenlijk ook nog mee als nummer zes, omdat hij net zo ondeugend was als zijn zonen.

De Mitt-stabilizer
Mitt Romney heeft veel aan zijn vrouw te danken. In 2002 werd hun liefdesgeschiedenis ook al gebruikt in Romneys race voor het gouverneurschap van Massachusetts. Ann vertegenwoordigt zijn menselijke, warme kant, en wordt gezien als misschien wel zijn sterkste troef voor de campagne van dit jaar. Ze is Romneys beste surrogate, een ster op het podium als ze hem aankondigt en de aangewezen persoon om het gat met de vrouwenstem te slechten. Maar ook achter de schermen is ze onmisbaar. 

Team Romney waakt ervoor om Mitt en Ann niet te lang uit elkaar te houden op campagne. Zo vertelde oudste zoon Tagg Romney: “You can tell when she’s off the trail for too long — my dad has got some sharper edges. He’s a little less patient. … She’ll say, ‘Oh, don’t sweat it, you don’t need to worry about that,’ and distract him. We always call her the dad stabilizer. He needs to be with her.” En een senior campagne adviseur verklaarde ook dat er constant rekening met Ann wordt gehouden: He’s just a better candidate when she’s around.” Zonder moeder de vrouw in de buurt is Mitt Romney dus niet te genieten.