Business

Vanavond op BNN: Allerslechtste chauffeur sloopt klassieke Volvo

10-04-2012 14:00

Ook dit jaar heeft BNN weer een leuke viral weten te fixen voor één van hun programma’s. Vorig seizoen was het Ruben Nicolai himself die de opnames bijna met de dood moest bekopen (en dit lachend vanuit het ziekenhuis wereldkundig maakte tijdens de Coen en Sander show op 3FM), dit jaar duikt de mooie rode oldtimer van Bart Lasscher uit Enschede op, waar kandidaat Iris zonder blikken of blozen haar zwarte Suzuki Swift in jast. Alsof zo’n Swift ervoor gemaakt is zullen we maar zeggen. De viral slaat wederom aan. Het gaat natuurlijk over het programma de Allerslechtste Chauffeur van Nederland. Komt dat zien mensen!

In het nieuwe seizoen zijn weer acht ‘wegpiraten’ geselecteerd (waarschijnlijk uit een lijstje van mensen die afgeketst zijn voor een figurantenrol bij GTST) die het tegen elkaar opnemen. Je gelooft het niet, maar de kandidaten schijnen allemaal ooit hun rijbewijs te hebben gehaald. Per stuk zullen ze waarschijnlijk een enorm aantal lessen hebben gehad, waarop ze met puur geluk hun roze pasje hebben weten binnen te koppen. Aan het team van Ruben Nicolai dus de eer om deze totale faalhazen om te scholen tot fatsoenlijk automobilist, of naar huis te sturen als er geen eer meer aan te behalen valt. Iets waar de duurbetaalde rij-instructeur dus in is gefaald, daar moeten mental coach en rij-instructeur Karin Elshout, rijvaardigheidsmakelaar Mattieu Stam en coureur Tom Coronel wel iets van maken. Binnen acht afleveringen graag. Degene die de meeste progressie laat zien, krijgt bovendien een splinternieuwe bolide mee naar huis.

Als voorproefje heeft BNN een trailertje online gezet. Hierin is het ongeluk te zien dat door Iris veroorzaakt wordt en waar BNN dus trotse aankondigingspropaganda haalt. Eventjes het kenteken van de Suzuki Swift erbij pakken en we zien dat de laatste APK op deze auto in 1998 was. De Swift heeft dus bijna net zolang geen steeksleutel gezien als dat meneer Lasscher aan zijn Volvo heeft geknutseld, want daar zat 15 jaar restauratiewerk in. Overigens is het kenteken van het Switftje niet langer opvraagbaar, dus die is total loss naar de sloop. Het verhaal stinkt natuurlijk als poep op een stokje, maar het levert uiteraard wel pracht televee op. Oordeelt u vooral zelf! De Allerslechtste Chauffeur van Nederland: vanaf vanavond iedere dinsdag om 20:30 uur bij BNN op Nederland 1.