Humor

Wat is Waar? Jezus heeft spijt van EO?

10-04-2012 16:00

Gezellige paasquiz voor de lezertjes van DeJaap. Hieronder staan vier nieuwsberichten. Aan u de vraag welke artikelen waar zijn, en welke verzonnen? Veel Succes!

Jezus heeft spijt van EO
Jezus Christus heeft excuses aangeboden voor de in Zijn naam opgerichte Evangelische Omroep. “De grappig bedoelde Grote Jezus Quiz van de EO kwam aan als een roestige spijker in mijn hart”, aldus de Zoon van God. “Lachen, gieren, brullen om een rapper die opbiecht net een wind te hebben gelaten.. daarvoor ben ik niet gestorven.”

Storm van protest na gedicht
Een gedicht schrijven is schandelijker dan in ‘t geniep een kernbom fabriceren. Volgens de minister van Binnenlandse Zaken van Israel, het land met de geheime kernwapens, is een gedicht van Gunther Grass, over diezelfde kernwapens, “antisemitisch”. Grass komt het land niet meer in en wordt overal ter wereld beschimpt vanwege zijn ‘haatpamflet’.

Marcel van Dam inspiratiebron en role-model voor jeugd
De 114-jarige PvdA-politicus Marcel van Dam blijkt een grote inspiratiebron voor jongeren van alle afkomsten en gezindten. Dat blijkt uit onderzoek van voormalig PvdA-poppedopje Mei Li Vos. “Van Dam heeft net als zijn Chinese evenknie Mao, vanuit zijn kapitale landhuis een rigoureuze emancipatie van het volk bewerkstelligd. En hij was nog hoogopgeleid ook!”

Amerikaanse ex-president herkent GroenLinks-Kamerlid niet
De Amerikaanse ex-president Richard Nixon toonde geen enkele blijk van herkenning toen hem naar GroenLinks-Kamerlid Ineke van Gent werd gevraagd. De Republikein trok wit weg en staarde doods voor zich uit. Ineke zelf kan er wel om lachen en noemt de onwetendheid van Nixon “een beetje dom”.

Jeroen Weghs is te volgen op Twitter