WarRoom

Het laatste smsje van Hillary Clinton

12-04-2012 16:00

Als de oorlog in politiek Amerika om vrouwen draait, dan hebben de Democraten een goeie aan Secretary of State Hillary Clinton. Kijk haar eens übercool wezen in een militair C-17 vliegtuig op weg van Malta naar Tripoli. Just another day at the office voor mevrouw Clinton. Het was de basis voor een serie hilarische bewerkingen waarin Hillary smst met allerlei grootheden uit de Amerikaanse politiek en popcultuur, maar die desalniettemin niet kunnen tippen aan haar state of cool. De Tumblr Texts From Hillary stopt nu op haar hoogtepunt. Na bewerkingen met onder andere president Obama, Mitt Romney, Anthony Weiner (onvermijdelijk), Mark Zuckerberg, Ryan Gosling en een referentie naar een legendarisch spotje uit 2008, waren de makers nu zelf aan de beurt met een inzending van niemand minder dan La Clinton herself.


       

Scrunchie time
Adam Smith en Stacy Lambe zijn communicatie professionals die de internet meme ruim een week geleden in Washington DC’s gay sports bar Nellie’s bedachten. Gewoon voor de ‘LOLZ’. Het was een instant hit op Tumblr, Facebook en Twitter. De Secretary of State was zo gecharmeerd van het werk dat ze Adam en Stacy zelf wilde ontmoeten. Aldus geschiedde  en de laatste Text From Hillary was een feit: “ROFL @ ur tumblr. GTG — scrunchie time”, zo liet Hillary oftewel “Hillz” optekenen. De scrunchie is een niet-meer-van-deze-tijd haarbandje waarmee Hillary haar haar heel praktisch in een suf knotje of staartje kan trekken. Iets wat ze dan ook – helaas, volgens fashionista’s – vaak doet. Mevrouw heeft het immers druk.

Het hele verhaal is veelzeggend over van hoe ver Hillary Clinton is gekomen. In 2008 moest ze het nog afleggen tegen de oneindig veel hippere en frissere Barack Obama die notabene de campagne koning was van de social media. Inmiddels heeft Hillary zich ontwikkeld tot zijn gerespecteerde, keihard werkende minister van Buitenlandse Zaken die soms nog beter scoort in approval ratings dan Mr. President zelf. En nu heeft ze dus haar eigen internet meme geheel gebaseerd op haar coolheid. Maar dat ze cool was, wisten de makers van Polical Animals al. In de nieuwe serie over Amerikaanse politiek is de rol van een Hillary-achtig figuur weggelegd voor niemand minder dan Sigourney Weaver. Die kan waarschijnlijk ook heel goed een scrunchie dragen met behoud van coolheid.

 

Alle afbeeldingen via textsfromhillaryclinton.tumblr.com Bekijk ze allemaal!

Bertine Moenaff is redacteur voor de WarRoom en werkte in 2010  voor Anthony Weiner, wiens vrouw Huma Abedin (te zien achter Hillary in lichtgrijs colbertje) haar hielp aan een eigen meet & greet met Hillary plus foto moment. Als @bertine83 verslaat ze de Amerikaanse politiek op Twitter met de occasional fashion tweet.