Humor

Stem gedwee, stem SP

24-04-2012 17:00

Het is De Week van het Kapitalisme op DeJaap. En dat werd tijd ook; zo lang zal het kapitalisme niet meer bestaan. De huidige financiële en economische crisis is slechts de eerste golf in een reeks egaliserende tsunami’s. Leider van deze revolutie is de Che Guevara van Boxmeer: Emile Roemer. Jawel, u zou het misschien niet zeggen, maar kameraad Roemer is een schaap in wolfskleren. Gekleed in glimmend bankierskostuum predikt hij het evangelie van Marx, Mao en Domela Nieuwenhuis. 

Rode morgen
Dat de rode morgen aanstonds is, blijkt uit de demokratische opmars van Roemers SP. Met dertig zetels in de peilingen is de SP nog net de tweede partij achter de VVD, maar dat zal niet lang meer duren. Eenmaal de grootste zal de SP pas echt onvermijdelijk blijken. De geschiedenis leert immers dat socialistische partijen eenmaal aan de macht hun populariteit binnen de kortste keren zien stijgen naar bijna honderd procent. Voorbeelden genoeg in Rusland, of actueler in Noord-Korea.

En dat Roemer de terreur van de klassenmaatschappij tot een einde zal brengen lijdt geen twijfel. Conformeert hij zich nu nog aan de heersende marktdogma’s in de Kamer, achter de schermen wordt alles in gereedheid gebracht voor de Rode Revolutie. Te beginnen met maximuminkomens. Daarna zullen wij één voor één bevrijd worden van de kapitalistische ketens en door Vadertje Roemer de socialistische heilstaat binnen geleid worden.

Ontwaakt
Dus ontwaakt, slaven van het grootkapitaal! Neem uw democratische recht ter hand. Help uzelf, uw mede-slachtoffers en De Grote Roerganger Roemer aan een klinkende verkiezingsoverwinning. En wij zullen ons eerdaags wentelen in de rijkdom van een maatschappij zonder verschillen, een maatschappij waar wij allemaal hetzelfde hebben, hetzelfde willen en hetzelfde denken, een maatschappij zonder jaloezie. Na de Roemer Revolutie ontwaakt u op een schoone dag in de Democratische Volksrepubliek Nederland.

Jeroen Weghs is te volgen op Twitter