ThePostOnline

TK 2012: ‘Naar de verdoemenis met SP en PvdA’

26-04-2012 12:00

Afgelopen weekend viel Rutte 1 over een pakket aan extra bezuinigingen om het huishoudboekje van de BV Nederland weer op orde krijgen en, nog belangrijker, het  gezicht in Europa te redden. Nederland blies immers jarenlang hoog van de toren dat iedereen in de EU zich aan de begrotingsdiscipline diende te houden. Wilders stond indertijd vooraan om in het bijzonder Griekenland te lynchen vanwege het schenden van deze afspraken. Ironie met een hoofdletter: ‘het verraad van Wilders’ is buiten Ironisch ook zeer onverstandig. Hij legt het lot van Nederlandse burgers in de handen van de SP en de PvdA. En dat moeten we nu net niet willen met zijn allen. Nu niet, nooit niet. Daar komen, zeker op de langere termijn, grote problemen van. Socialisten zijn (tezamen met religieuzen)  de grootste bedreiging voor welvaart en democratie.

Zowel de PvdA en SP willen een nivellering van de inkomens. Hoge salarissen worden afgeroomd, goedlopende bedrijven worden extra belast en als kers op de taart mag u straks alles inkomensafhankelijk betalen. Dat is in principe niet zo erg, ware het niet dat de overheid zal gaan bepalen waaraan u dat geld mag, of beter moet, besteden. The government knows best! Het komt er op neer dat vanaf twee keer modaal u nergens meer op hoeft  te rekenen. U mag in Nederland wonen, u mag grof betalen voor uw voorzieningen en bezittingen en daar mag, sorry, moet, u verdomme blij mee zijn.

Vraagtekens bij de ‘oplossingen’ van links
Schieten de burgers onder twee keer modaal daar iets mee op? Of de gehandicapten? De chronisch zieken? Welnee! Het positieve effect duurt hoogstens een paar jaar. Dan gaan bedrijven maatregelen nemen tegen stijgende loonkosten en hoge omzetbelastingen. Denk aan het verplaatsen van activiteiten naar buitenland of het in dienst nemen van goedkopere arbeidskrachten. Gezien de EU is dat een fluitje van een cent. Het goed verdienende deel van de beroepsbevolking zal de middelen hebben om weg te trekken, wellicht mee te verhuizen met het bedrijf, de lage inkomens echter niet. Wie betaalt dan de rekening voor degene die niet kunnen werken? De overheid? Met welk geld?

Buiten dat uw besteedbaar inkomen daalt, zal tegelijkertijd de overheid in omvang en invloed toenemen. De overheid zal overal aanwezig zijn, zogenaamd ter ‘sturing’ cq ‘regulering’. Marktwerking is verboden en moet gezien worden als het absolute kwaad. U dacht toch niet echt dat u zelf kon beslissen hoe u uw leven inricht? “De staat weet wat u nodig heeft, niet wat u wilt.” Dat is het basisprincipe van het socialisme. Een uiterst enge gedachte.

Een feest om in te wonen
U gelooft dit verhaal niet? Kijkt u maar eens naar de socialistische staten die door de jaren heen de revue zijn gepasseerd. Veelal een dictator aan de macht, nauwelijks democratie, een enorme overheid en bovenal een overgrote meerderheid van straatarme burgers. Een feest om in te wonen, zo sociaal.

Nederland wordt echt geen haar socialer van de PvdA en SP. Laat u daarom niet misleiden door de prachtige teksten van Emile Roemer en Diederik Samsom. Uiteindelijk betaalt u immers zelf de rekening en zitten zij ergens bij KPMG als partner een tonnetje of vier bij elkaar te harken. Schaterlachend om het feit dat u erin bent getrapt. Zoals zoveel anderen vóór u al deden.