ThePostOnline

De roze toverstaf van Elio di Rupo

27-04-2012 14:00

Zo. Het briefje, waar al een aantal weken met pijn en moeite aan gewerkt werd, kan op de post naar Brussel. Een aantal mensen in Den Haag zijn op dit moment zeer gelukkig en tevreden met zichzelf aangezien ze eindelijk aan het bier konden gisteravond. Voor de rest wordt er in Den Haag veel gezeurd over de strenge regels die ons landje opgelegd krijgt vanuit het grote boze Brussel. Hier is een oud Nederlandsch gezegde op zijn plek: iets met vingers en er zelf in snijden. Binnen het ‘begrotingspact’ dat aan het begin van het jaar, ook door Nederland, ondertekend is was enige keuzeruimte voor de lidstaten. Nederland heeft er echter voor gekozen om streng voor zichzelf te zijn, een boterhammetje minder eten moet kunnen hè Jan-Kees, en heeft zichzelf een zeer klein tekort gegeven.

Vlinderdassen en een Belgisch record
Iets dat veel mensen echter vergeten is dat Brussel in België ligt en dat België naast bier, chocolade en kanten gordijnen nog iets goeds en charismatisch heeft. Dit is Elio di Rupo. Deze man met zijn fantastische collectie vlinderdassen, there is no shame in the game, heeft het land dat het langst zonder regering heeft gezeten uit het slop weten te trekken. Het lukte di Rupo om naast een eervolle vermelding in het Guinness Book of Records, een werkende regering tot stand te krijgen in 541 dagen. Zelfs de tulbanddragende, in grotten wonende Irakezen deden het sneller. Zij hadden slechts een kleine 300 dagen nodig. Nu kunnen we niet zeggen dat de politieke partijen in België ruzie maakten over een handje M&M’s.

De roze toverstaf
Het grootste breekpunt in de formatie ging over landjepik door Walen, maar ook door Vlamen. Heel vermoeiend allemaal, maar Elio heeft met zijn roze toverstaf gezwaaid, de vechtende schoolkinderen met elkaar verenigd en België veranderd in “de beste leerling van de klas” aldus Elio zelf. Hij heeft samen met zijn regering een akkoord weten te bereiken over de bezuinigingen waarin toch wordt gedacht aan de Belgische Henk en Ingrid en iets minder aan kindjes met hongerbuikjes in de Sahel. Medicijnen worden goedkoper, peuken worden duurder en het budget voor ontwikkelingshulp gaat met 50 miljoen omlaag. Best knap allemaal voor een regering met een lange ontstaansgeschiedenis, die socialisten toch.

CC-Foto: christmasstockimages.com