Hoera! Studenten.net alweer 15 jaar oud

01-05-2012 15:00

Vandaag vijftien jaar geleden, in 1997, zagen onze vrienden van Studenten.net het eerste levenslicht. In de tijd waarin internet nog een krakend en piepend geluid maakte – het geluid van het modem dat inbelde – en waarin Netscape de browsermarkt domineerde, startten vier studenten uit Groningen een platform dat zou uitgroeien tot de grootste community voor studenten in het hoger beroeps- en wetenschappelijk onderwijs. Een bedrijfsplan waarbij studenten als lid van een website van korting, voordeel en privileges genieten en terecht kunnen voor alles wat ze in hun studententijd nodig kunnen hebben. Dit platform is in 15 jaar uitgegroeid tot een community met meer dan 340.000 leden.

Studenten.net begon achterin Café Der Witz aan de Grote Markt in Groningen en verhuisde van een zolderetage naar een bedrijfspand in het hart van de stad. Inmiddels werken dagelijks 30 mensen aan Studenten.net. Mensen die nieuwe diensten ontwikkelen voor studenten. In de afgelopen 15 jaar is het dienstenpakket sterk uitgebreid. Korting, voordeel en privileges staan centraal. Maar ook het vinden van een stage, bijbaan, baan en kamer wordt gefaciliteerd. Daarnaast heeft Studenten.net diverse meldpunten voor studenten ingericht, zoals Meldpuntkamerverhuur.nl en Stagemeldpunt.nl.

Trots
John Wittmaekers, CEO van Studenten.net: “Toen we 15 jaar geleden aan het avontuur begonnen hadden we geen idee waar het op uit zou draaien. Nu groeit Studenten.net nog steeds en dat komt met name door de vele studenten die in hun vrije tijd als stagiair, als freelance journalist, fotograaf of filmer werken aan het platform. Daar kun je alleen maar trots op zijn.”

Op dit moment bezoeken dagelijks ruim 20.000 studenten uit heel Nederland de verschillende sites van Studenten.net. Of het nu gaat om studenten gerelateerd nieuws, het zoeken van een stage, het vinden van een kamer, solliciteren op een bijbaan, een studenten(kortings)pas aanvragen of om te stemmen op de deelnemers van de StudentenAwards, alle diensten en alle inhoud is specifiek toegespitst op de niche doelgroep van hoger opgeleide studenten. Studenten.net behartigt de belangen van meer dan 343.000 hbo- en wo-studenten.