Welmoed van Dijken: (S)ex

02-05-2012 14:30

“Nou, dat is echt geen goed idee hoor!” In een koffiezaak kreeg ik vooral van de vriendin aan mijn rechterzijde de volle laag over mijn voornemen mijn ex, na maanden afwezigheid, weer eens op te zoeken. Als vrienden natuurlijk, strikt platonisch. Dat werkt altijd, immers. Mijn homovriend heeft een volstrekt andere reactie: “Tuurlijk, het is HJ.” Logisch, aangezien hij al jaren openlijk op mijn ex geilt. Dit gaat zo ver dat hij zelfs over ons fantaseert. Ik ga er maar vanuit dat ik in deze fantasieën een zak over mijn hoofd heb.

Zijn enthousiasme is echter niet ongegrond, want ik bevond me de afgelopen jaren in een zeer bevoorrechte positie. Ik ben misschien niet de mooiste vrouw ter wereld, of de meest intelligente, maar ik ga wél de geschiedenis in als de eerste vrouw die een relatie met een te hoog gegrepen man heeft gehad. Niet alleen een one-night stand waarbij ik hem drogeerde en hij vervolgens, nuchter en ontwaakt, voor het leven getraumatiseerd was over deze toevoeging aan zijn zwarte boekje. Nee nee, hij was daadwerkelijk verliefd op me. Begrijp me niet verkeerd, het is niet zo dat ik mezelf als lelijk beschouw, maar mijn ex lijkt van een Calvin Klein-billboard te zijn gevallen. Daar ging ik dus naartoe. Mét tien weken zonder seks op de teller. Ik troost me maar met de gedachte dat een werkgroepgenoot met haar ex samenwoont, zo is er toch iemand die zich in een nog ongezondere situatie begeeft.

Als een kat die op het spek is gebonden. Als een zwaarlijvige met een potdichte zak M&M’s en zonder schaar. Zo voelt het de hele dag. Na een droogte die het niveau bereikte waarbij ik in elke passant wel iets bespringingswaardigs zag, stond ik weer oog in oog met hem. Bekend, goed, en altijd lekker ruikend. Het summum van verleidelijk. Gelukkig waren zijn ouders in de buurt. ‘s Avonds in de trein terug naar huis ben ik weer alleen, en de daad ontsprongen. Dit had niet gehoeven. “Als ik mijn zin had gekregen, lag je allang hijgend aan de andere kant van de kamer”, aldus mijn ex later. Ongelofelijk stom wijf ben ik toch ook.