Student doodontgroend, vast een knorrenvereniging

03-05-2012 12:12

In Nederland bestaat de echte ontgroening al jaren niet meer. Hooguit een faalsjaars die op een of ander knorrenfuifje een glas water teveel drinkt, de rest is volledig dichtgetikt met pluixige convenanten en ander nihilistisch huiliegedoe. Nee, dan de V.S. Daar hebben ze nog échte ontgroeningen. Gewoon een pauper slaan tot hij dood is, zo gaat dat daar dan ook weer. Niet op de toko trouwens: doodge-ontgroende burger was lid van een knorrig fanfarecorps, bij uitstek club van nerds en andere proleten.

Desalniettemin is het natuurlijk niet lief om zo lang op iemand in te slaan dat hij er aan overlijdt. Laatste keer dat zulks in Nederland gebeurde moet tijdens Soldaat van Oranje zijn geweest: “Dit is ernst meneer de praeses. Dit is bloed vrees ik!”.

Slaan doen we met den vlakke hand in het gezicht, niet met de voeten of met vuisten op nieren en luchtpijp. Mocht het wel voorkomen, een klein maar onmachtig handgemeen ligt in iedere zaal wel eens op de loer, dan lossen we dat intern op en zal een schorsing plus strenge berisping afdoende zijn om de dader te straffen.

Kortom: de heren trompet- en triangelspelers uit bovengenoemd Amerikaans ontgroeningsdrama worden terecht voor moord c.q. doodslag gestraft tot lange celstraffen. Gaarne wijzen wij er voor de duidelijkheid op dat deze beestachtige Amerikaanse geweldstaferelen volledig los staan van welke verenigingswerkelijkheid dan ook en NIETS te maken hebben een goede KMT of sjaarsenmatpartij. Geweld is altijd faal.