WarRoom

Romney spreekt evangelical studenten toe, zwijggeld Obama’s ex-prediker, Romney zoon uitgejouwd

14-05-2012 10:00

Het was een veelbewogen week waarin het homohuwelijk centraal stond. Ondertussen zijn vele universiteitsstudenten rond deze tijd afgestudeerd, waarbij ze een toespraak krijgen van een beroemd iemand, een zogeheten commencement speech. Bijvoorbeeld van Barack of Michelle Obama. Of Mitt Romney.

Romney spreekt over religie op Liberty University
Mitt Romney sprak zaterdag een commencement speech uit voor de afgestudeerden van Liberty University, de grootse Evangelical private universiteit van het land. Stelletjes mogen er niet meer dan handjes vasthouden en de Democraten club is er verbannen vanwege de standpunten op abortus en homorechten. Romney die zelf mormoons is en door sommige Evangelicals niet als christelijk erkend wordt, benoemde zijn eigen kerk niet, maar maakte er wel een verwijzing naar:We may have different faiths, but we share a common goal.” Romney sprak ook expliciet over het homohuwelijk wat hem een staande ovatie opleverde: “Culture matters. As fundamental as these principles are, they  may become topics of democratic debate. So it is today with the enduring  institution of marriage. Marriage is a relationship between one man and one  woman.” Evangelicals staan doorgaans afwijzend tegenover het homohuwelijk, maar over het algemeen zijn kerken verdeeld op het onderwerp.

Zwijggeld voor Jeremiah Wright?
Volgens de nieuwe, ongeautoriseerde Obama biografie van Edward Klein, ‘Amateur’, zou Team Obama in 2008 de controversiële prediker Jeremiah Wright zwijggeld hebben aan geboden. Wright was lange tijd een vriend en geestelijk leider van Obama, maar ook de man die zijn campagne bijna liet ontsporen toen Team Hillary controversiële preken opduikelde waarin hij onder andere bulderde “God ‘damn’ America”. Klein interviewde Wright voor zijn boek, die hem vertelde dat iemand uit Obama’s vriendenkring hem via zijn kerk 150.000 dollar aanbood om verder niet meer te preken tot de verkiezingen in november 2008.

Kort Nieuws

  • Team Obama heeft allerlei nieuwe LGBT campagne goodies.
  • Een kleine meerderheid van Amerikanen steunt Obama in zijn standpunt op het homohuwelijk, maar in sommige swing states ligt het gevoelig. Dit kan ook van invloed zijn op de senaatsraces die daar dit verkiezingsjaar worden gehouden.
  • Ron Paul supporters hebben een zoon van Mitt Romney uitgejouwd en van het podium verdreven op een partij conventie n de staat Arizona.
  • Rand Paul, zoon van Ron Paul en Senator uit Kentucky zei tot over Obama: “Call me cynical, but I wasn’t sure his views on marriage could get any gayer.”

In de WarRooms News Of The Day krijg je van maandag tot zaterdag een selectie van het laatste US elections 2012 nieuws.