ThePostOnline

Ouwe mannen en Tofik Dibi

17-05-2012 14:00

Het klinkt als een heerlijk hapje. Tofik Dibi. Bij de verkiezingen van 2006 volgde ik de jonge prins voor het tv-programma de Meiden van Halal en zag ik hem juichen om de zeven zetels die GroenLinks binnenhaalde. Hij zat in de Kamer! De nog onbekende Sap niet, want die stond op nummer 8. Zijn moeder was er ook, een jonge en mooie vrouw, die net zo goed zijn beste vriendin had kunnen zijn. Homo, dacht ik meteen. Welnee, haastte Halalmeid Hajar zich mij te verzekeren. Zij had nog bij hem op school gezeten. Dus. Het leek mij een sympathieke jongen en ik hoopte dat hij over een tijd uit de kast zou komen. Een ideaal groenroze rolmodel. Helaas viel dat tegen. Hij is kennelijk geen homo, of wel, maar wil daar publiekelijk nog niks van weten.

Desalniettemin wil Tofik de wereld veranderen. Hij is 6 jaar Kamerlid en wil nu leiden. Nou dat heeft ie geweten. Iedereen die er – ahum – verstand van heeft, schiet hem bij voorbaat af. Volkskrantsenior Bert Wagendorp haalt de oude Grieken erbij, oud-inbreker Wijnand Duyvendak en babyboomer Herman Meijer stampvoeten Sap op 1 en het enige nog levende fossiel uit het Pleistoceen, Bas De Gaay Fortman mompelt geen visie, ontbeert strategisch leiderschap bla bla vla (want kunstgebit).

Jeugdzorg op Dibi afsturen
En waarom? Hij is pas 31. Dat Alexander de Grote de wereld veroverde op zijn 18de, Aisha vrouw van de profeet werd op haar 9de, boeien. De Universele Nederlandsche Normen ende Waerden worden hier met den voeten getreden, hij is té jong en té ambitieus. Het liefst stuurden de oude prominenten Jeugdzorg op hem af, net als bij zeilmeisje Laura Dekker, maar helaas dat gaat maar tot 18. Iets willen, een doel hebben, de beste willen zijn. Dat gaat zo maar niet, in Nederland.

Tofik wil excelleren, hij droomt over een groot GroenLinks. Misschien gaat het faliekant mislukken, maar de gretigheid waarmee hier een voorschot op wordt genomen, is een nationale ziekte, een eigenschap diepgeworteld in de Nederlandse volksaard, die hopelijk door de vaart der volkeren uit onze genenpool zal verdwijnen. Vandaar dat ik meen dat Tofik niet alleen het lijsttrekkerschap, maar ook het vaderschap zou moeten nastreven. In het belang van onze natie roep ik je op, beste Tofik, gun jouw excellente genen aan dit vals bescheiden volk en vermenigvuldig je, vele malen.

@BarbaraVDK houdt niet zo van oude mannen, die vanuit hun sta-op-stoel vertellen dat iets niet kan.