WarRoom

Nieuwe speculatie over Kenia als Obama’s geboorteland, Romney geeft geld aan eigen campagne, Bush terug in het Witte Huis

19-05-2012 10:00

Terwijl een oude discussie weer opleeft, komen er nieuwe details naar buiten over de plannen voor een aanval op Obama via zijn voormalige dominee.

Nieuwe speculatie over Obama’s geboorteplaats
Is Obama dan toch in Kenia geboren? Nee, maar zijn literaire agent uit 1991 dacht van wel. In documenten van toen, bedoeld ter promotie van Obama’s eerste boek, staat duidelijk te lezen: Barack Obama, the first African-American president of the Harvard Law Review, was born in Kenya and raised in Indonesia and Hawaii. De vrouw die de tekst schreef meer dan twintig jaar geleden zegt nu dat het een fact checking error was en dat ze geen geheime informatie had. Na een maandenlange controverse gaf Obama vorig jaar zijn volledige geboortecertificaat vrij. Deze bewijst dat hij is geboren op Hawaii en daarmee geboren is in de Verenigde Staten, wat hem grondwettelijk gezien kwalificeert voor het presidentschap. Sindsdien is speculatie over zijn afkomst afgenomen. Maar het is niet helemaal weg. Vrijdag gaf de minister van binnenlandse zaken van Arizona aan dat Obama niet op het stembiljet verschijnt, tenzij Hawaii kan aantonen dat Obama daar geboren is. Of hij die macht heeft, is onduidelijk. Birtherism is dus nog niet dood.

Spotjes over Wright waren “nonstarter” zegt Super PAC nu
De baas van de Super PAC die overwoog om spotjes uit te zenden over Obama’s controversiële dominee zegt nu dat het plan nooit uitgevoerd zou worden. I was immediately troubled by the proposal. It surprised me,” zegt Brian Baker, voorzitter van de Super PAC. De organisatie nodigde verschillende firma’s met een goede reputatie op het gebied van politieke spotjes uit om een voorstel te doen. Het plan met dominee Wright werd afgewezen. De Super PAC zegt dat ze iets wilde doen met Obama’s “excessive spending”.

Kort nieuws

  • Twee jaar nadat hij is gescheiden van zijn vrouw heeft Al Gore een nieuwe vriendin.
  • Mitt en Ann Romney hebben ieder $75.000 gedoneerd aan het Romney Victor Fund, de organisatie die namens Romney en de Republikeinse Partij geld inzamelt. Vier jaar geleden gaven de Romneys $35 miljoen aan de presidentscampagne van Mitt.
  • George W. Bush keert later deze maand terug naar het Witte Huis. Tijdelijk. Samen met zijn vrouw woont hij de onthulling van zijn officiële portret bij. Het is een zeldzaam publiek optreden van de oud-president die nog steeds niet populair is.
  • Nadat George Clooney haar is voorgegaan zal Sarah Jessica Parker volgende maand een fundraiser organiseren voor President Obama.

In de WarRooms News Of The Day krijg je van maandag tot zaterdag een selectie van het laatste US elections 2012 nieuws.