WarRoom

Obama verdedigt Bain aanvallen, Bill Maher noemt mormonisme een sekte, Leven na een seksschandaal

22-05-2012 10:00

Volgens sommigen heeft burgemeester Cory Booker zondag de klassieke politieke blunder gemaakt: hij heeft de waarheid gesproken. Als aanhanger van President Obama werd van hem verwacht dat hij de aanvallen van de Obama-campagne op Romneys zakenverleden zou verdedigen, maar hij deed precies het tegenovergestelde. Het resultaat: een nieuw debat over de eerlijkheid van Obama’s aanvallen op Romneys zakenverleden.

Obama verdedigt Bain aanvallen
Tijdens een persconferentie na de NAVO-top, verdedigde Obama persoonlijk zijn campagnes aanvallen op Romneys Bain verleden: “This is not a distraction. This is what this campaign is going to be about.” Volgens de president heeft Romney zelf Bain aangevoerd als kwalificatie voor het presidentschap. “When you’re president — as opposed to the head of a private equity firm — your job is not simply to maximize profits. Your job is to figure out how everybody in the country has a fair shot,” zei hij. Eerder op de dag gaf Obama’s topadviseur David Axelrod al een zeldzame publieke berisping aan Booker. Inmiddels heeft de Romney-campagne de opmerkingen van Booker al verwerkt in een nieuw spotje.

http://www.youtube.com/watch?v=IKYcMZFhzcc

De Republikeinen proberen zoveel mogelijke te kapitaliseren op de blunder van Booker. Inmiddels hebben ze ook op Google en Twitter advertenties gekocht. Ondertussen probeerde Booker zelf vannacht zo veel mogelijk de schade nog te beperken. In een linkse tv-show benadrukte hij nogmaals dat de Obama-campagne mag focussen op Bain en dat hij niet onder druk is gezet door de campagne om dit nu te zeggen.

Bill Maher noemt mormonisme een sekte
Zondag kon je in de WarRoom kijken naar de show van Bill Maher en maandag kon je een artikel lezen over de invloed van Romneys mormoonse achtergrond op zijn kandidatuur. Die twee komen samen nu Maher op Twitter het geloof van Romney een sekte heeft genoemd. Dat wordt gezien als erg beledigend en denigrerend. Het krijgt een politiek staartje omdat Maher niet zomaar een aanhanger is van Obama, maar onlangs zelfs $1 miljoen doneerde aan de Super PAC die Obama steunt. Eerder zei Obama adviseur David Axelrod dat Romneys geloof “not fair game” is.

Leven na de val: hoe oud-politici opkrabbelen na een seksschandaal
Een dramatische persconferentie, nederige publieke excuses en een partner in tranen. Het zijn de ingrediënten van de ontknoping van elk seksschandaal. Maar wat gebeurt er nadat de politici hun veelbelovende carrière in rook zagen opgaan? Politico heeft een gesprek met vier politici wiens carrières zijn geëindigd na een seksschandaal. Ze missen de macht, de luxe en de aandacht, maar zijn er opvallend goed bovenop gekomen.

Kort nieuws

  • Het hertekenen van de Congressionele districtsgrenzen is bijna compleet. Google heeft nu een interactieve kaart van alle nieuwe districten. Dit proces vindt elke tien jaar plaats na een nieuwe volkstelling.
  • Romney is van plan om $10 miljoen op te halen tijdens een drie dagen durende trip langs geldschieters in de regio van New York. Dit is een poging om de Obama-campagne financieel in te halen. Ondertussen gaat Obama samen met oud-president Bill Clinton geld inzamelen.
  • Een kandidaat voor het Congres in California heeft een opmerkelijke verkiezingsbelofte gedaan: eenmaal aangekomen in Washington zal hij blowen op de trappen van het Congres. De voormalige zwerver wil zo een punt maken over het legaliseren van marihuana.

In de WarRooms News Of The Day krijg je van maandag tot zaterdag een selectie van het laatste US elections 2012 nieuws.