Leven

Ballen voor het goede doel

25-05-2012 12:00

Hockeyers zijn teamsporters, daar kun je niet om heen. Maar, zo blijkt, ze zijn ook nog eens sociaal begaan met de medemens. Dit bewijst Zwaluwen Utrecht 1911 met hun wereldrecord poging van komend weekend. 32 Senioren leden van de club gaan, verdeeld over twee teams, 36 uur lang tegen elkaar hockeyen. Hiermee gaan zij een poging wagen om het wereldrecord ‘langste (veld)hockeywedstrijd’ te verbreken. Het record staat op 31 uur. In principe had de club met 32 uur een record kunnen pakken, maar waarom makkelijk doen als het moeilijk kan. Wegens haar 100-jarig bestaan wil de club dit record glansrijk verbreken. Met het streven van 36 uur verdienen zij toch wel respect. Oh ja, en een officiële vermelding in het Guinness Book of Records.

Als je van een goed pot hockey houdt en je hebt niets te doen komend weekend met dit prachtige weer, dan kun je, met een biertje in de hand, deze spelers naar hun overwinning helpen. De verwachte eindstand volgens de organisatoren is 162 tegen 148. Voldoende actie te beleven dus. En zoals ieder hockeyfeestje betaamt, belooft ook dit weekend een goed feest te worden. Langs de lijn zal een DJ zorgen voor de sfeer. Wellicht kan hiermee dan ook het wereldrecord langste hockeyfeestje gebroken worden. De hele bende gaat ’s nachts gewoon door namelijk. En met een grote legertent op het naastgelegen veld, kun je zelf wel bedenken dat er op beide velden een wedstrijd gespeeld gaat worden.

Met maar slechts 5 minuten rust per uur vernachelen de spelers hun eigen spieren  voor een bijzonder goed initiatief, Spieren voor Spieren. Er moet natuurlijk wel geld opgehaald worden, dus het is belangrijk dat sponsors zich aandienen, want ja, dit kan nog steeds. Ook worden nog steeds  getuigen gezocht die willen verklaren dat het record echt is neergezet. Dus artsen, notarissen en fysiotherapeuten, biedt u aan. Want zonder getuigen, zal alles voor niets zijn. Wie komt deze ballen supporten tijdens het ballen voor het goede doel?

Foto: RTV Utrecht