WarRoom

John Edwards flirt in rechtzaal, Obama’s blow-verleden, Meghan McCain GOP paria

26-05-2012 11:00

Het is Memorial Day weekend in de Verenigde Staten en dus een beetje komkommertijd qua nieuws. Het grootste nieuws is de slepende rechtzaak tegen Democratisch oud-presidentkandidaat John Edwards en Barack Obama’s blow-verleden.

John Edwards flirt in rechtszaal
Er zijn vier weken aan hoorzittingen voorbij gegaan in de zaak tegen John Edwards, de slotpleidooien zijn gehouden, maar er is nog steeds geen uitspraak. Grootste nieuws van gisteren was dat de oud-presidentskandidaat in de rechtszaal aan het flirten was met één van de juryleden, die daarin wel het initiatief nam. John Edwards is aangeklaagd vanwege een heuse soap. In de Democratische voorverkiezingen van 2008 zou hij een miljoen dollar aan campagnegelden onrechtmatig gebruikt hebben om zijn affaire met een stafmedewerker te verbergen. Edwards minnares Rielle Hunter was zwanger geraakt en moest onderduiken. Wat de zaak extra pijnlijk maakte, was dat zijn vrouw Elizabeth Edwards leed aan borstkanker, in 2010 overleed zij. Een vooroordeling voor oneigenlijk gebruik van campagnegelden zou Edwards 30 jaar in de gevangenis en een boete van 1,5 miljoen dollar kunnen kosten. De jury komt vandaag weer bijeen voor beraad.

Boek belicht Obama’s drugsgebruik
President Obama had al eens toegegeven dat hij in het verleden wel eens een jointje had gebruikt, maar zijn liefde voor marihuana als scholier en student is nu uitgebreid belicht in een nieuw boek van David Maraniss: Barack Obama, the story. Buzz Feed heeft alle smakelijke details en leuke jeugdfoto’s op een rij gezet. Barry, zoals Barack Obama toen genoemd werd, behoorde bij de choom gang, waarbij ‘choom’ slang was voor blowen. Obama heeft heel wat trends gezet zoals ‘total absorption’, ‘roof hits’ en ‘interceptions’. Een groot contrast met voorganger Bill Clinton, die krampachtig beweerde dat hij zelf nooit had ‘geïnhaleerd’.

Rick Perry laat zich gelden in Texas
Rick Perry heeft niet stil gezeten sinds hij zich uit de Republikeinse race voor de presidentsnominatie heeft teruggetrokken. Zijn imago heeft op het nationale toneel een behoorlijke deuk opgelopen, maar nu laat hij zich gelden in zijn thuisstaat Texas waar hij maar liefst 16 kandidaten steunt in hun races. Perry rekent er op dat hij in Texas nog wel invloed heeft en heeft al publiekelijk laten merken dat hij weer voor het gouverneurschap in 2014 wilt gaan, en wie weet ook nog een poging voor het presidentsschap in latere jaren wil wagen. Hij is nu niet actief in de campagne van Mitt Romney.

Kort nieuws

  • De twee pornosterren met wie Bill Clinton op de foto is geweest, zijn geïnterviewed door de entertainment news zender TMZ. De dames vertelden dat Bill hen zelf benaderde, maar niet wist of in elk geval niet vroeg naar wat ze deden in het dagelijks leven. Hoewel grote fans van Clinton, zelf wisten zij ook niet waar hij zich mee bezig hield: “We feel sympathetic for Bill and I hope this doesn’t hurt his reelection or whatever he’s trying to run for.”
  • Vergeet Newark’s Cory Booker, Rahm Emanuel is nu even de coolste burgemeester van het land.  De oud stafchef van Obama en huidige  burgemeester van Chicago heeft spontaan in het OV de telefoon van een vrouw gepakt die bezig was met een sollicitatie, om haar van harte aan te bevelen.
  • Meghan McCain, dochter van de oud-presidentskandidaat en nu commentator bij het linkse MSNBC, beklaagde zich daar over hoe er op haar wordt neergekeken als gematigde Republikein. ‘Moderate’ (Meghan was bijvoorbeeld openlijk voorstander van het homohuwelijk) is tegenwoordig een vies woord en “Many people in the Republican party treat me like I’m a freak”, aldus Meghan McCain. Ze snapt niets van de populariteit van bloggers als de overleden Andrew Breitbart en Michelle Malkin, beiden keiharde conservatieven.
  • Na een geslaagde Witte Huis Twitter chatsessie, noemde president Obama zichzelf de ‘Twoosh Master’.
  • Mitt Romney en Paul Ryan worden niet aangeklaagd in Wisconsin. Eerder was daar sprake van tijdens de voorverkiezingen, omdat ze gratis broodjes uitdeelden aan kiezers.
  • George en Laura Bush komen volgende week naar het Witte Huis voor de onthulling van hun portretten daar. Wordt een beetje ongemakkelijk, want president Obama heeft zich op het campagnepad kritisch uitgelaten over het beleid van zijn voorganger.
  • Malia Obama is naar een concert geweest van de boyband One Direction onder Secret Service begeleiding, die er niet echt van leek te genieten. Michelle Obama had de boyband vorige maand nog uitgenodigd in het Witte Huis, maar de jongens pasten daarvoor.

In de WarRooms News Of The Day krijg je van maandag tot zaterdag een selectie van het laatste US elections 2012 nieuws.