Leven

Finalisten Studentenhuis van het jaar bekend

30-05-2012 18:34

Aanstaande donderdag, 31 mei, zal bekend worden gemaakt welk studentenhuis de titel ‘Studentenhuis van het Jaar 2012’ mag dragen. De drie studentenhuizen die nog kans maken op de titel staan in Den Haag, Amersfoort en Delft. Zij hebben de afgelopen maanden de meeste stemmen weten te vergaren. Alledrie de huizen zullen donderdag een huisfeest organiseren voor vrienden en bekenden. Studenten.net zal om 21.00u bij het winnende huis langs gaan met een cheque, flessen drank en een dj om het feest voort te zetten. In elk van de huizen is een cameracrew van Studenten.net aanwezig om de blijdschap of teleurstelling vast te leggen. Bavaria sponsort elk huis met 25 kratten bier om het feest op te starten.

Vorig jaar won voor het tweede jaar op een rij een studentenhuis uit Delft de verkiezing. Dit huis, Huize Bolkhuisch, was in februari dagelijks te zien in het NRCV-programma Man bijt hond. De kans bestaat dat voor het derde jaar op een rij een studentenhuis uit Delft de verkiezing wint.

De studentenhuizen die nog in de running zijn voor de titel zijn:

Studentenhuis ‘OD119’ (24 bewoners) in Delft
Een groot huis met een ruime indeling. Er hangt een gastvrije en gezellige sfeer. OD119 heeft een badkuip speciaal voor stelletjes en een gezellige dameskeuken. De GK is wat aan de kleine kant voor de hoeveelheid bewoners en ook het dakterras is wat klein, maar daar hebben ze een oplossing voor: ze klimmen gewoon op het dak, waar ze een superuitzicht hebben over Delft. Ze hebben een heuse feestschuur én een urinoir.

Studentenhuis ‘St. Joseph’ (13 bewoners) in Amersfoort
Een groot studentenhuis dat oorspronkelijk een klooster was, met verscheidene binnentuinen. Het huis is ingedeeld in vleugels/ units. In het huis is de geschiedenis nog voelbaar door de ruimte. De sfeer is gezellig. Onder het klooster liggen nog gangen die vroeger voor transport werden gebruikt. In de kelder zijn veel muurschilderingen te vinden. St. Joseph organiseert elk jaar een groot festival en heeft zelfs een contract met een groot biermerk. Het huis is wel eens gebruikt als locatie voor fotoshoots of filmopnames (onder andere voor de film ‘Stille Nacht’).

Studentenhuis ‘De Obrecht’ (26 bewoners) in Den Haag
De Obrecht is een gastvrij huis en oogt sportief en creatief met zijn vele muurschilderingen, surfplanken en longboards. De feestkelder (met danspaal en grote dj-set) wordt voor elk themafeest opnieuw geschilderd. Het grote dakterras heeft uitzicht over de grandioze skyline van Den Haag. Het strand ligt op nog geen 300 meter.

De profielen van de huizen zijn hier te vinden met een omschrijving, de checklist, foto’s en video, zijn hier te vinden.

Bezoekers van www.studentenhuisvanhetjaar.nl bepalen door online te stemmen welk huis wint, deels door de algemene stemmodule waarin alle huizen (anoniem) voorbij komen met foto’s en onderdelen van de checklist (hoeveel drank is er in huis, hoeveel vuilniszakken staan in de gang, hoeveel producten in de koelkast zijn over datum) en deels door de voorkeurstemmen die worden uitgebracht onderaan het profiel van het huis.

Battle tussen de huizen in Dierenpark Emmen
Vrijdag 11 mei streden de 3 huizen tegen elkaar in Dierenpark Emmen. In vier rondes moesten zij verschillende opdrachten vervullen die (bijna) allemaal plaatsvonden in het park. Samenwerking en behendigheid werden getest in een estafette met mest in de olifantenstal. De commerciële kwaliteiten werden getest toen de emmers olifantenmest op de markt in Emmen verkocht moesten worden. De opbrengst, maar liefst € 356,63, gaat naar het Wereld Natuur Fonds (WNF). Een kennisquiz en presentaties bij zeeleeuwen, olifanten en bavianen completeerden de opdrachten. De studenten van studentenhuis St. Joseph uit Amersfoort werden dagwinnaar. ‘De Obrecht’ uit Den Haag werd tweede, studentenhuis ‘OD119’ uit Den Haag eindigde als derde. Met de winst konden studentenhuis hun positie op de ranglijst beïnvloeden.

Prijzen
De huizen strijden niet alleen om de titel ‘Studentenhuis van het Jaar 2012’. Het winnende huis gaat ook met alle bewoners op vakantie met Mambo Reizen naar een zonnige Europese bestemming, uitgerust met Ray-Ban zonnebrillen van Zonnebrillen.net.

Zie ook: Studenten.net