Business

Dag van de Bouw: een kijkje achter de hekken

01-06-2012 14:22

Morgen, zaterdag 2 juni, is het Dag van de Bouw. Geïnteresseerden kunnen in heel Nederland bouwprojecten van dichtbij bekijken: de bouwhekken gaan open voor het grote publiek. In Amsterdam geven medewerkers van de gemeente en van ProRail deze dag gratis rondleidingen en vertellen het verhaal achter de verschillende projecten op en rond Amsterdam Centraal. Ook het bouwproject van de Noord/Zuidlijn is vrij toegankelijk voor bezoekers van de Dag van de Bouw. In Utrecht kunnen mensen onder andere een rondleiding krijgen in het in aanbouw zijnde nieuwe Muziekpaleis op het Vredenburg.

Amsterdam Centraal ondergaat een ingrijpende metamorfose. Dit is nodig zodat Amsterdam Centraal ook in de toekomst een hoogwaardige entree van de stad blijft, waar bijna alle vormen van (openbaar) vervoer te vinden zijn. De volgende bouwplaatsen op Amsterdam Centraal zijn zaterdag opengesteld: de toekomstige autotunnel aan de IJzijde van Amsterdam Centraal; de fiets-voetgangerstunnel onder het station aan de westkant van Amsterdam Centraal en het bouwproject van de Noord/Zuidlijn aan de centrumzijde van Amsterdam Centraal (vrije toegang via de ingang Oostlijn op het Stationsplein)

De open dag begint om 10.00 uur en duurt tot 16.00. Inschrijven voor een rondleiding kan tussen 10.00 uur en 15.00 uur. Meer informatie over de open dag is te vinden op www.amsterdamcentraal.nu of op www.dagvandebouw.nl is alle informatie te vinden over de landelijke Dag van de Bouw. Zie ook de twitteraccount.