Weekend Wrap-Up: week 22

04-06-2012 09:00

Elke maandagochtend een overzicht met wat er dit weekend gebeurd is op sportgebied. Met een enorme focus op Nederland. Waarom? Nouja, omdat er .nl in onze URL staat. Deze keer turnen, beachvolleybal, golf, tennis en voetbal.

Turnen
‘Us Epke’ draaide een paar keer om een rekstok en sleepte zo de hoogste moeilijkheidsgraad ooit binnen. En won daarmee en passant een wedstrijd in Slovenië. Daarmee lijkt Epke zijn strijd met Jeffrey Wammes om een OS-ticket te winnen. Nu nog dit kunstje herhalen in Londen!

Ook bij de meisjes is er een heuse strijd aan de gang. Tussen Céline van Gerner en Wyomi Masela. Van Gerner lijkt hier na dit weekend de grote favoriet. Niet alleen won Céline zowel brug als balk, maar bij de zelfde wedstrijd raakte Masela geblesseerd. Geld op Van Gerner dus.

Beachvolleybal
‘We’ wonnen een heus EK dit weekend. Op het Scheveningse strand waren de dames Keizer en Van Iersel in de finale veel te sterk voor twee Griekse vrouwen (21-17 21-11). Een mooie opsteker op weg naar de Spelen. Helaas werd de finale door het weer in bijna allesbedekkende kleding gespeeld, wat de kijkcijfers nooit goed kan hebben gedaan.

Bij de mannen greep Nederland net naast de titel. In de finale verloren Emiel Boersma en Daan Spijkers van het Duitse team (21-17 22-20). Hopelijk geen voorbode voor het EK voetbal.

Golf
Joost Luiten greep zondag net naast 300.000 euro. De Thai Thongchai Jaidee bleef hem in een spannende strijd net voor op de Wales Open. Ook in Vlaardingen vond een golftoernooi plaats, de Ladies Open. Ook hier een aardige prestatie, Dewi-Claire (goede golfnaam) Schreefel eindigde net naast het podium op de vierde plek. De Spaanse Carlota Ciganda bleef haar zes slagen voor.

Tennis
Arantxa Rus haalde dus de vierde ronde. Maar er was meer succes. Zondag won Jean-Julien Rojer met zijn Pakistaanse vriend Aisam-Ul-Haq Qureshi van een Brit en een Filipijn. Ook hij is dus door naar de vierde ronde.

De enige opvallende uitslag van dit weekend was de uitschakeling van de nummer 1 van de wereld bij de vrouwen, Victoria Azarenka. In een interview na afloop zei ze dat ze nu zelfmoord gaat plegen. Kom op meisje, het is maar een spelletje!

Voetbal
Ohja, Nederland won met 6-0 van een stel semi-profs uit Noord-Ierland die zich voor de wedstrijd hadden laten vollopen met bier en met hun gedachten meer bij hun vakantie waren. Trek er zelf een conclusie uit.