Sport

EK2012: The Best of Twitter

05-06-2012 19:00

Er wordt wat afgetwitterd tijdens dat EK. Sommige spelers mogen wel twitteren, sommige spelers weer niet. En je hebt mensen die helemaal niet mee zijn, maar desondanks interessant zijn om te volgen. In de strijd tussen VI Oranje en NOS Studio Sportzomer is het inmiddels 1-0 voor de heren van VI. Desondanks was chef Sport van de NOS Arno Vermeulen dik tevreden.

Ophef vorige week op het onvolprezen Twitter. Door een nare duw van Dries Mertens knalde Gary Cahill vol tegen zijn eigen doelman aan. Resultaat: gebroken kaak en geen EK voor de Engelse verdediger. Reden genoeg om Rio Ferdinand alsnog op te roepen? Nee, bondscoach Hodgson besloot Ferdinand toch thuis te laten. Hij koos voor Martin Kelly van Liverpool. Tot onvrede van Ferdinand.

Niet alleen de verdediger van Manchester United snapt niets van de keuzes van de bondscoach, ook BBC’s Match Of The Day-anchor Gary Lineker begrijpt het niet.

Het Nederlands Elftal dan. Oranje is op weg naar het EK en dus gaan de spelers los met hun Blackberry’s en iPhones. In tegenstelling tot andere deelnemende landen heeft de KNVB de selectie geen verbod opgelegd op sociale media. En dus kunnen we nog genoeg hippe Instragammetjes verwachten van Van der Wiel. En laat Boulahrouz weten er helemaal klaar voor te zijn.

En hoe is het dan met de thuisblijvers? Jan Vertonghen heeft zich niet gekwalificeerd met de Belgen en heeft even geen zin voetbal. En Demy de Zeeuw? De niet geselecteerde ex-international heeft momenteel weer andere bezigheden…