BIZAR: niemand wil naar Windesheim

08-06-2012 13:58

Absurd nieuws. Helemaal niemand wil nog studeren cursussen volgen op hbo Windesheim. Sinds bekend werd dat Windesheim net zulke kwaliteit levert als InHolland daalt het inschrijvingsaantal net zo hard als als de spaarsaldo’s op Spaanse banken. Vooral de opleiding journalistiek, één van de slechtste in Nederland alhoewel dat onderscheid moeilijk te maken is, wordt gemeden als een Eurofiel in PVV-land.

Toch is het vreemd dat het aantal inschrijvingen daalt in plaats van stijgt. Je zou namelijk zeggen dat de gemiddelde student scholier juist blij is met een opleiding waar de diploma’s zo goed als gratis worden weggegeven. Dat zo’n diploma dan niets waard is heeft verder niks te maken met het opleidingsinstituut. Binnen nu en vijf jaar zijn alle hbo-diploma’s volstrekt waardeloos.

Wat wil je ook met een diploma dat garant staat voor “behaalde competenties” en een “afstudeervisie” van 2500 woorden waar men niet let op een spelfoutje meer of minder.

Then again, Windesheim ligt in het boertige christenachterland Zwolle. Op Tilburg na is er niemand met een beetje fatsoenlijk idee van het studentenleven die naar zo’n tochtig gat wil spoorknorren.

Okee, ze hebben er lekkere juffen