Goede investering: sportabo’s voor werknemers

08-06-2012 14:14

Werkgevers die hun personeel scherp, gedisciplineerd en actief willen houden, zouden er goed aan doen om te investeren in sportabonnementen of groepskortingen bij de sportschool voor de werknemers. Amerikaans onderzoek van de Universiteit van Cleveland wijst uit dat fitte, energieke mensen mentaal en fysiek fitter zijn en daarom harder werken. Er is werkgeverstechnisch wel een klein nadeel aan: fit personeel is duurder.

Volgens het onderzoek verdienen werknemers die gemiddeld drie uur per week sporten zo’n 9 procent meer salaris dan niet-sportende collega’s. Hun actieve(re) werkhouding wordt dus gewaardeerd door de baas, die bereid is daar een hoger salaris tegenover te zetten.

De conclusies van onderzoeker Vasilios Kosteas dat fit personeel hard(er)werkende persool is, zijn een open deur te noemen. Ware het niet voor een opvallend onderdeel van de uitkomst: esthetiek blijkt nauwelijks een factor van betekenis te zijn. Het hogere salaris is onafhankelijk van de Body Mass Index (BMI) van de werknemer. Hoe fit je oogt is dus geen factor van betekenis.

Het onderzoek wordt in juni gepubliceerd in het Journal of Labor Research, maar is desgewenst ook al hier te koop.

CC-foto: www.localfitness.com.au