Sport

Zzzooom! Sneue EK actie: De Oranje Orang Oetan

08-06-2012 18:00

De oranje vlaggetjes hangen al weken in volksbuurten te wapperen, veel mensen hebben hun nieuwe grote televisie net in huis, auto’s zijn versierd met bumperstickers en de koelkast ligt al vol met bier . Het kan beginnen, je kan het fluitsignaal al bijna horen. Er zijn sneue EK acties verzonnen, wedjes zijn gelegd, poules zijn ingevuld en wedstrijden worden weer voorspeld.

De glazenbol van de dierentuin
Het voorspellen van de uitslagen gebeurt natuurlijk het liefst op de meest onzinnige manier. Tijdens het WK in 2010 voorspelde de Duitse octopus Paul de uitslagen en we weten allemaal hoe dat is afgelopen. Nu is hij gelukkig dood, maar de trend is gezet. Op Radio 538 voorspelt de schildpad van één van de dj’s de uitslag, in Oekraïne loopt een helderziend varken rond die ook nog eens verstand van voetbal schijnt te hebben en Veronica Magazine heeft een Oranje Orang Oetan gevonden. Om de aap te laten voorspellen worden er in de favoriete boom van de mensaap drie met eten gevulde tonnetjes gehangen  met een witte vlag, voor gelijkspel, en de vlaggen van de landen die tegen elkaar moeten spelen.

Serieuze zaak
Veronica Magazine pakt het groots aan, ze hebben zelfs een razende reporter naar de Apenheul gestuurd om dit geweldige filmpje over de voorspellende oranje aap op te nemen. De Apenheul zegt zelf dat de uitslag erg serieus genomen moet worden, omdat de aap zeer intelligent is. Dat is natuurlijk ook wetenschappelijk aangetoond, maar toch reist het vermoeden dat de aap gewoon honger heeft en dat dit weer een sneue EK-actie is om centjes te verdienen. Waar overigens niets mis mee is, de uitvoering is alleen jammer. Want wat een blonde meid, die het koud heeft, op gouden schoenen precies met een aap te maken heeft is geheel onduidelijk.